andreagjertsen June 9, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis verktøy fra søkemotorfirmaet Google en kan bruke for å samle statistikk om din nettside. Ved hjelp av dette verktøyet får du oversikt over blant annet målgruppe, fluktfrekvens, øktvarighet og demografisk informasjon.

Hvilke analyser vi tenker er nyttige

Hvilke analyser som er viktigst avhenger av hvilke mål bedriften har satt seg. Dersom målet til bedriften er å øke salget er det viktig å gjennomføre analyser som viser antall konverteringer og finne ut hvor de fleste faller fra. For å få en oversikt over dette kan en bruke en måletrakt som viser stegene i kjøpsprosessen.

(Bilde hentet fra Google Merchandise Store)

Denne måletrakten viser at det kun er 1 prosent av alle som har lagt produktet i handlekurven har fullført kjøpet. Her er det derfor viktig å finne ut hva som har gått galt, eller hvorfor folk ikke går videre.

En annen viktig analyse er å se på hvordan brukerne (besøkende på nettsiden) har funnet nettsiden din.

Denne oversikten viser at flest har funnet nettsiden gjennom organisk søk, som vil si at nettstedet ditt blir funnet gjennom en standard søkemotor som Google. Disse søkeresultatene blir rangert ut ifra relevansen til søket og er ikke betalt plassering. Videre er det også en del som har funnet nettsiden gjennom direct og referral. Direct er når noen skriver direkte inn domenenavnet, mens referral er når andre sider henviser til din nettside.

Aldersgrupper kan også være nyttig å følge med på, da en får innsikt i hvilke målgruppen en skal rette seg mot. Videre kunne vi også sett hvor mange fullførte kjøp hver gruppe hadde gjennomført.

Ved å benytte seg av Google Analytics og gjennomføre slike analyser vil en få god innsikt i hvilke tiltak en bør sette i gang for å øke trafikken til nettsiden.

 

 

Kilde

https://analytics.google.com/analytics/web/?utm_source=demoaccount&utm_medium=demoaccount&utm_campaign=demoaccount#/report-home/a54516992w87479473p92320289/%3F_u.date00=20190101&_u.date01=20190531&_.useg=