harishadzic April 30, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Bilderesultat for goals

Hvorfor bør man sette seg mål?, ja hvorfor bør man ikke sette seg mål er nok spørsmålet.

«Go with the flow» har jeg hørt mange si, men hver gang jeg hører det så blir jeg litt små irritert. Å leve på autopilot må være ganske slitsomt tenker jeg. Du står opp på morgen vet ikke hva du skal gjøre, hvor du skal og hvorfor du skal gjøre noe i det hele tatt. Alltid før legge tid har jeg hatt en plan for neste dag hva som må bli gjort. Noen mål er enkle, mens noen mål kan være litt mer anstrengende og det er ikke sikkert at jeg får gjort dem ferdig ved slutten av dagen, men jeg vet hvorfor jeg våknet tidlig.

Hele poenget med målsetting er å kunne glede seg til å våkne og komme i gang med dagen. Mål er drivstoffet som holder et menneske oppegående, ja etter mat og drikke så klart. Suksessfulle folk som Elon Musk, Bill Gates, Warren Buffett har hver dag hatt en plan for hvordan de skal angripe dagen målbevisst for oppnå den suksessen de har.

Målsetting skal ikke være en plage for deg som du skal bære med deg, men skal være gøy og gi deg glede. En teknikk for å sette seg mål er å bruke SMART – metoden. SMART står for specific, measurable, achivable, relevant og time. Dette er en kjent teknikk innenfor business verden og når man skal jobbe med målsetting strategisk. For eksempel man har som et mål å bli sunnere. Ja det er et mål, men høres ikke akkurat fristende ut. Det man heller bør gjøre er å dele det opp i mindre del mål slik at du blir fristet til å gjennomføre det.

OPPSUMMERING 

Våkn opp med glede ved å vite hva du skal gjøre. Målene skal være fristende for deg dermed må du passe på at ikke setter mål som er for vanskelige å oppnå eller tar for lang tid slik at du blir umotivert. Eksperimenter litt med hva som passer for deg. Skal du ha korte mål slik at du kan oppnå det daglig eller kanskje du trenger mål du må jobbe med hele uka. Når du har oppnådd er det viktig å belønne seg selv! La kroppen din og deg selv vite at du har jobbe mot noe. Har du trent i en hel måned, 3 dager i uken ja ta deg en velfortjent pils.

Et mål uten noen plan er bare en drøm. Gjør det til virkelighet!

 

The post Hvorfor sette seg mål ? appeared first on Haris Hadzic – en blogg om digital markedsføring.