Emeline Braatlund Larsen januar 5, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Våren 2019 startet jeg på valgfaget Digital Markedsføring. Lite visste jeg at valget jeg tok skulle prege fremtiden min så mye som den gjorde.. 

Det hele startet med at Stine Skalleberg anbefalte meg dette valgfaget. Hun sa hun hadde hatt det så gøy og lært så mye. Hun fortalte at lærerne var så «up-to-date» og at det man lærte var noe alle markedsførere burde kunne. Jeg ble nysgjerrig og bestemte meg for å dykke inn i det samme – nemlig digital markedsføring.

Valgfaget var delt inn i fire moduler. Dette var fire ulike temaer innenfor den digitale markedsføringen. De ulike modulene var: 

  1. Digital Økonomi og forretningsmodeller
  2. E-varehandel 
  3. Sosial kommunikasjon
  4. Digital markedsføring

I modul 1 handlet det om å forstå sammenhengen mellom digitale medier og økonomi. Det handlet om å forstå mer av den store økonomiske utviklingen vi er midt opp i. Her var det professor og forsker Arne Krokan som underviste. Han var svært flink til å engasjere og gi oss bedre forståelse av den digitale økonomien. Han har også skrevet flere bøker som vi brukte som både pensum og hjelpemiddel for å forstå sammenhengene bedre. Ofte fortalte han oss om ulike hendelser og oppfinnelser som ga meg hakeslepp. Det hendte flere ganger at jeg ringte familien min eller mannen min og fortalte om det jeg hadde lært. Jeg var rett og slett ofte i sjokk når han underviste. Et eksempel her er da han fortalte om Kinas personvern og deres overvåkning av befolkningen. 

I modul 2 var det e-handel ekspert Karl Philip Lund som underviste. Han presenterte ulike viktige begreper for oss innen e-varehandel. Her lærte vi mye om styringsformen OKR. Videre lærte vi hvordan å sette opp nettbutikk, med ulike plattformer. Mange valgte verktøyet Shopify, andre WooCommerece. Karl Philip var ekstremt god til å motivere og utfordre oss da det kom til å skrive blogginnlegg og fullføre vår egen nettbutikk. Stadig minte han oss på hvilke mål han hadde satt seg for semesteret (som inkluderte oss) for å motivere og heie oss frem. Han var også flink til å utfordre oss på å skrive flere ulike blogginnlegg som vi kunne dele på feks LinkedIn. Det var her det hele startet for min del.

Karl Philip utfordret meg ofte på å skrive gode blogginnlegg. Videre sa han at vi burde dele de på våre LinkedIn-profiler. Av og til ville han også hjelpe oss med å spre posten ved å dele det på sin profil. Jeg tok utfordringen og det var sånn det startet. Etterhvert fikk jeg mange ulike lesere på bloggen, og det viste seg at nesten alle kom direkte fra LinkedIn… Jeg ble mer og mer aktiv og fikk mitt første jobbtilbud i februar. Etter dette fikk jeg rundt 15 ulike jobbtilbud på LinkedIn! Bare fordi jeg delte det jeg lærte. Det siste jobbtilbudet klarte jeg ikke å si nei til.. Dette fordi denne bedriften hadde jeg allerede sett opp til og fulgt med på. Jeg endte opp med å signere kontrakt med Inbound Group! De ville vente på meg, selv om jeg fortsatt hadde et drøyt år igjen på skolebenken. Hvor kult er ikke det?! 

I modul 3 kom SoMe-ekspert og foreleser Cecilie Staude på besøk. Hun underviste i Sosial kommunikasjon og sosiale medier. Her fikk vi et større innblikk i hva sosiale medier faktisk er, og hvordan vi strategisk kan bruke de ulike kanalene – til ulikt bruk. For meg var noe av dette kjent fagstoff, men det gjorde meg bare mer sikker på det jeg kunne. 

Modul 4 handler om selve den digitale markedsføringen. Det var emneansvarlig Anders M. Mamen som underviste. Her gjorde vi ulike sertifiseringer som hjelp oss et godt stykke på veien for å bli gode markedsførere på nett. Denne modulen var veldig deilig å avslutte med. Det hjalp meg å samle alt jeg hadde lært, og teste kunnskapen min på de ulike sertifiseringene. Disse kursbevisene er svært viktige å ha for å være konkurransedyktig når ma skal finne drømmejobben.

Dette valgfaget er jeg så glad for at jeg tok. Jeg er så takknemlig for at lærerne motiverte oss og utfordret oss på de ulike områdene. Dette gjorde oss til gode og attraktive markedsførere på arbeidsmarkedet. Og det er jo hele poenget med å studere, er det ikke?

Emeline B. Larsen

Forresten! Er du nysgjerrig på de ulike temaene jeg lærte om? Ta en tur innom de ulike blogginnleggene mine da vel!