Michael Kvam april 12, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

 

Har den siste tiden holdt på med en eksamen i forbindelse med fordpyning i Digital Markedsføring. Denne gangen skulle vi lage en nettbutikk og det som ellers medfølger dette. Alt fra selve produksjonen av nettbutikken til lanseringsstrategier mv.

Jeg har nå nok en gang kommet meg til avslutningen av den skriftlige delen av eksamen, hvor jeg skal reflektere over hvordan dette har vært. Hva jeg har lært, hvordan jeg har løst de forskjellige oppgavene osv.

Nok en gang tenker du kanskje?! Vel, jeg får begynne med å si at denne eksamen mildt sagt har vært litt “humplete”. Forrige uke var jeg så heldig at datamaskinen min tok kvelden. Det begynte med at skjermen levde sitt eget liv, før hele maskinen omsider døde og med den, hele oppgaven min. Da jeg ikke er på noen gruppe så jeg ikke poenget med å skrive oppgaven i Google docs. Lenge leve etterpåklokskapen! Jeg gikk fra å ha en tilnærmet ferdigskrevet eksamen til ingenting. Så jeg vil klart og tydelig si: Uavhengig av om man har gruppe eller ikke så skriv i docs -punktum-!!

Uansett! Jeg fikk meg, på mandag denne uken, ny maskin hvor det så bare var å sette i gang med skrivingen. Da jeg hadde skrevet litt fikk jeg en liten kommentar av ingen ringere enn Karl Philip Lund, hvor han kommenterte på et testinnlegg «Her var det ikke noe særlig å lese». Det må sies at jeg på ingen måte har lagt noen energi eller tanke i bloggen, men den kommentaren klødde litt. Jeg logget meg på på bloggen og tenkte jeg fikk i alle fall produsere noe. Vel, før jeg i det hele tatt kom så langt som å skulle skrive noe så fikk jeg et infall om at bloggen var for stygg. (Den var virkelig forferdelig).

Jeg konkluderte med at bloggen min var en helt egen håpløs greie. Jeg satte i gang med å skulle endre tema og videre få den til å, i alle fall, se litt bedre ut. Da oppdaget jeg at lagringsplassen på webhotellet mitt var fullt. Det måtte være noe galt, så jeg tenkte rett og slett at jeg bare skulle resette WordPress med et av deres verktøy og starte helt fra scratch. Dette bidro ikke til annet enn at hele siden ble borte og jeg mistet WP login min, men det beste av alt.. Webhotellet var fortsatt fullt. Vil anse meg selv som semiprofesjonell YouTuber nå, ikke den type YouTuber som produserer innhold, men den typen som konsumerer enorme mengder film.

Da jeg omsider fikk slettet webhotellet, installert WordPress på nytt, lagt inn Analytics på nytt og fått en «ok» blogg oppe å gå var det tid for et innlegg. Det skulle ikke lenger være slik at det ikke var «noe særlig å lese».

Når jeg så omsider skulle produsere et innlegg tenkte jeg at dette på en finurlig måte skulle kunne linkes til tanken jeg allerede hadde om markedsføringen av eksamensoppgavens nettbutikk. Min fiktive nettbutikk skulle omsette sko, og enda mer spesifikt, limited edition sneakers. Synes selv innlegget om Adidas og Parley ble nok reklame og nok «fun facts» til å tenkes at slike type blogginlegg kunne fungert.

Så! Hva har jeg lært av denne eksamensoppgaven? Jeg har blitt en reser på YouTube, litt bedre på WordPress, jeg har kommet i gang med skrivingen på bloggen, en liten hyllest her til mr. KP. Videre har jeg også satt opp en fungerende nettbutikk. Det hele virket i starten av studie svært overveldende, men nå sitter jeg nå her og har gjort alt dette. Jada, YouTube har jeg brukt før *SmileEmoji*. (Hmpf! Finnes det en emojiutvidelse til WP tro?).

Sånn helt på tampen! Bruk Google Docs!

 

//Michael