Minityret mai 31, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Definisjon

Inbound markedsføring er en markedsføringstrategi, som er egnet til å hjelpe en bedrift med å skape mer trafikk til bedriftens nettsider. Denne trafikken skal være med på å skape leads, og dette skap føre til flere kunder. Denne strategien innebærer mye tid på å skape en tiltrekningskraft til din bedrift, for å deretter overbevise kunden om å kjøpe varer.

I praksis.

Inbound metoden baserer seg på hele kjøpprosessen i forhold til digital markedsføring. Denne prosessen starter i og for seg en god stund før en kunde henvender seg til en bedrift. Stig Hammer, forklarer i sin blogg hvordan man kan dele denne prosessen inn i fire forskjellige deler.

  1. Tiltrekke – Her bygger fremgangsmåten på å skape ta i bruk gode hjelpemidler, som fatter interesse hos potensielle kunder, som skal skape høy opplevd kundeverdi. Disse hjelpemidlene skal deretter optimaliseres for søk, før det helt til slutt promoteres gjennom ulike sosiale medie kanaler, for å nå ut til nye potensielle kunder.
  2. Konvertere – Her ønsker man å skape gode og fristende tilbud for en potensiell ny kunde som besøker nettsiden. Her er målet å få kunden til å legge igjen kontaktinformasjon, slik at den potensielle kundens informasjon blir konvertert til leads. Som igjen kan brukes for å nå ut til et bredere publikum.
  3. Selge – Her fokuserer man målrettet på de ulike registrerte leadsene man har oppnådd på nettsiden, for å oppfølge disse kundene med relevant og skreddersydde tilbud til hver enkelt person. Den første form for kommunikasjon ut mot kunden foregår gjerne automatisk, og blir tatt over av salgsavdeling, så fort kunden viser tendenser til interesse.
  4. Begeistre – Ulike kunder skal fortsette å oppleve en høy opplevd kundeverdi. Oppfølging og tilbud av produkter og tjenester, spesialisert til kunden, kommuniseres ut til hver enkelt kunde. Formålet med dette er å skape en fornøyd kunde, som gjerne deler og snakker videre om produktene eller tjenestene til bedriften. Slik skaper du ambassadører for bedriften.