arbenfera juni 1, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Markedsføringsstrategien inbound markedsføring egner seg best til å hjelpe bedrifter med å skape mer trafikk til deres nettsider. Trafikken er med på å skape leads, som da fører til flere kunder. Denne type strategi krever mye tid på å skape en tiltrekningskraft for bedriften, samtidig som at den er med på å overbevise kunden om å kjøpe varer.

Metoden inbound benyttes gjennom hele kjøpsprosessen i forhold til digital markedsføring. Prosessen i seg selv starter nok før kunden henvender seg til en bedrift. Stig Hammer har delt denne prosessen i 4 forskjellige deler på sin blogg.

 1. Tiltrekke
  Fremgangsmåten her brukes ved å ta i bruk gode hjelpemidler, som skaper en interesse hos potensielle kunder, som samtidig kan skape en høy kundeverdi. Hjelpemidlene skal også optimaliseres for søk, før det til slutt skal promoteres gjennom ulike kanaler for å nå nye kunder.
 2. Konvertere
  Her vil man skape et godt, eller flere gode fristende tilbud for potensielle nye kunder som besøker nettsiden. Målet er å få kunden til å legge igjen sin kontaktinformasjon, og dette er fordi den potensielle kundens informasjon blir gjort om til leads, som igjen brukes for nå ut til fler.
 3. Selge
  Fokusområdet her vil være at man er målrettet på de ulike leadsene man har oppnådd på nettsiden, dette er for å følge opp kundene med relevant og skreddersydd tilbud til hver enkelt person. Første form for kommunikasjon som går ut mot kunden skjer automatisk, og blir gjort av salgsavdelingen, med en gang kunden viser tendens til interesse.
 4. Begeistre
  Kunder skal fortsette å oppleve en høy opplevd kundeverdi. Tilbud og oppfølging av produkter og tjenester, spesialisert til kunden, må kommuniseres til hver enkelt kunde. Målet med dette er at kunden skal bli fornøyd, samtidig som at de trolig deler og snakker videre om tjenestene til bedriften.