fridaengan juni 2, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Generelt sett handler markedsføring om å tiltrekke seg de rette kundene og selge dem produktet eller tjenesten din. I forrige uke hadde vi besøk av gjesteforeleser Camilla T. Visjø som fortalte oss om inbound markedsføring. I dette innlegget skal jeg videreformidle noe av det vi lærte.

Hva er inbound markedsføring?

Inbound markedsføring er en markedsføringsstrategi som ifølge Nettrakett fokuserer på godt og relevant innhold på egne nettsider, i tillegg til sosiale profiler som tiltrekker potensielle kunder. Målet med inbound markedsføring er at bedriften skal være synlig når potensielle kunder søker på nett etter måter å løse sine problemer eller behov. Eksempler på denne typen markedsføring er blant annet blogginnlegg, videoer, guider, med mer. Inbound markedsføring utføres med tiltrekkende markdsføring, interaktiv/to-veis kommunikasjon, i tillegg til å gi en verdi til kundene. Markedsføringen skal være lærerik og underholdene for kundene.

Bilde fra Nettrakett

Hvilke andre alternativer finnes det?

Når man snakker om inbound markedsføring, må man også nevne outbound markedsføring. Outbound markedsføring er den mer tradisjonelle delen av markedsføring, som gjerne er det man forbinder med ordet reklame. Dette kan for eksempel være en tv-reklame, reklamen man får i postkassa eller telefonsalg. I motsetning til inbound markedsføring her dette markedsføring med enveis-kommunikasjon. Denne type reklame er ofte mer kostbar og kan ofte ende opp med å bli oversett fordi den virker forstyrrende for kundene.

Inbound vs. outbound markedsføring

Outbound markedsføring rekker ofte ut til større mengder kunder, men bli igjen ofte oversett. Inbound markedsføring rekker ikke ut til like mange, men vil igjen oftere bli lagt merke til fordi de kundene som ser markedsføringen allerede er i gang med kjøpsprosessen. Du vil derfor ha større sjanse til å få salg gjennom inbound markedsføring, selv om flere mottar outbound markedsføring.

/Frida Engan

Kilder