linnlorentzen juni 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Kvalitet over kvantitet

Ved å samle kunnskap om kundesegmentene dine og derfra skape målrettet innhold vil du kunne optimalisere virksomheten din. Høres flott ut? 

Inbound markedsføring handler mye om å trekke til seg kunder ved å dele kunnskap og styrke relasjoner ved å gi de relevant innhold. På denne måten styrkes også relasjonene. 

For å komme i kontakt med kundene finnes det to måter: du tar kontakt med dem, eller de tar kontakt med deg. Tar kunden kontakt med deg gjennom SEO (søkemotoroptimalisering), via sosiale medier eller kanskje gjennom en blogg, kalles det inbound. Outbound derimot er dersom du sender ut reklame eller ringer kunden. 

Inbound Group forklarer at: «inbound marketing gjør at bedrifter kan vokse på en mer kostnadseffektiv måte. Det handler om å sette kunden i fokus og hjelpe dem gjennom kjøpsreisen på en mest mulig effektiv måte». Dette innlegget ble skrevet etter en forelesning med Camilla Visjø som jobber i Inbound Group. 

Et effektivt grep i markedsføringsstrategien

De overnevnte grunnene gjør at inbound marketing kan være et effektivt grep i bedriftens markedsføringsstrategi. Som markedsfører kan du hjelpe kunder med hvordan problemer kan løses, gjennom kunnskap, strategier og hvilke kanaler som skal brukes. 

I studier gjort de siste årene, viser det seg at sosiale medier blir et mer og mer brukt som en kommunikasjonskanal. Henvendelser blir fortsatt gjort gjennom telefon og e-post, men det å sende en melding via sosiale medier blir tatt like godt imot. Det sier oss at kalde henvendelser (outbound) ikke er like gunstig, men det til tross, så er det fortsatt mange som benytter seg av den metoden.  

 4 steg 

Inbound Group viser til 4 steg og setter inbound marketing i system ved å vise hvordan man jobber med å tiltrekke, konvertere, selge og begeistre gjennom å spisse kommunikasjonen mot idealkundene gjennom hele kjøpsprosessen. 

Inbound-marketing-metodikken

https://www.inboundgroup.com/no