robingalstad juni 1, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei og velkommen tilbake til den fine fagbloggen min. Håper dagen din har vært fin eller blir fin.

I dag skal jeg skrive litt om inbound marketing og hvorfor det kan være lurt å inkludere inbound marketing i din digitale markedsføringsstrategi.

Hva er inbound marketing?
Inbound marketing er definert på wikipedia som: “En teknikk for å trekke kunder til produkter og tjenester via content marketing, markedsføring på sosiale medier, søkemotoroptimalisering og merkevarebygging.”

Vi kan dele opp markedsføring i to kategorier: Inbound marketing og outbound marketing.

Inbound marketing blir også kalt kjøperinitiert markedsføring og handler om at kundene oppsøker deg. Det er en kostnadseffektiv markedsføring som er rettet mot personer som er ute etter det du tilbyr og starter ofte med søk på google. Inbound marketing handler om å oppnå synlighet i søk og på sosiale medier. Man ønsker å øke trafikken og konvertere trafikken om til flere kjøpende kunder.
Søkemotoroptimalisering, e-bøker og blogger med et relevant innhold for dine potensielle kunder blir veldig viktige.
Bildet under viser ulike komponenter innenfor inbound marketing.

Bildeadresse:
https://www.dig2100.no/wp-content/uploads/2020/06/58227851d6177d05492656c5_Inbound-Marketing20Image201.jpg

Den andre kategorien i markedsføring er outbound marketing som er det omvendte av kjøperinitiert markedsføring og kalles selgerinitiert markedsføring. Her finner vi alle former for reklame. TV-reklamer, reklame i posten, annonser. Her finner man oppsøkende salg og markedsføringen og salgsaktivitetene rettes mot noen man ikke kjenner behovet til.

Hvorfor inbound marketing?
Det er ikke sånn at man må velge mellom inbound og outbound og man kan fint gjøre begge deler.
Det som er veldig bra med inbound marketing er at det ikke koster penger og kan utføres av de fleste fra sitt eget hjem. Et optimalisert innhold som er relevant og tilpasset for personer med et behov har mye større sjanse til å konvertere noen til kunder enn oppsøkende salg og reklame til personer uten et kjent behov.
Hvis bedriften din selger produkter som trenger litt ekstra betenkningstid og informasjon før et kjøp bør dere ha relevant innhold som hjelper til i beslutningsprosessen til potensielle kunder.

Og igjen, inbound marketing kan være en god økonomisk avgjørelse som du har lite å tape på så hvorfor ikke prøve?
Hvis du vil vite mer om temaet sjekk ut bloggene oppført nederst under kilder. To troverdige kilder innenfor markedsføring.

Kilder:
https://www.inboundgroup.com/no/inbound-marketing
https://blogg.markedspartner.no/hva-er-forskjellen-pa-content-marketing-og-inbound-marketing