savlinkaur april 7, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Da har vi kommet til tredje modul av valgemnet digital markedsføring. I denne delen skal vi ha om emnet e-varehandel med Karl Phillip. Jeg er veldig spent på dette emnet ettersom vi vil lære å sette opp en nettbutikk og lære om mye spennende rundt det.

I dagens samfunn har sosiale medier en stor flyt på oss. Alle de ulike plattformene som Snapchat, Instagram, Facebook eller Tiktok blir brukt til å sette opp en ny «trend» av ulike tjenester som påvirker oss til å investere i det, dette gjelder alt fra en blyant til en jakke. Men hvem er det som påvirker oss igjennom slike plattformer? Nemlig influencere. I dette blogginnlegget skal jeg ta for meg om Influencer marketing.

Bildet er hentet fra /https://www.relevance.com/what-you-need-to-know-about-influencer-marketing/

Hva er egentlig influencer marketing?

«Influencer marketing er en markedsføringskanal hvor man som merkevare benytter seg av mennesker med stor påvirkningskraft i digitale kanaler»unitedinfluencers. Men andre ord dreier det seg om personer som har en påvirkningskraft på en målgruppe og klarer å påvirke for bruk av tjenester de promoterer. Dette er en god måte for å oppnå suksess, kjennskap rundt tjenesten man ønsker å fremheve. Grunnen til dette er at influencere gjør det mer kreativt ved annonsering og tiltrekker blandt annet sitt eget publikum, og mennesker verdsetter meninger fra mennesker de liker og stoler på. Dette er med på å bygge en troverdig kommunikasjonsmåter mellom merkevaren og målgruppen.

Deres publikum.

Disse influenserene har en større påvirkningskraft på mennesker ettersom de allerede har et publikum som ser opp til influencere. Dette er med på å gi en større verdi av tjenesten de promoterer enn hva tjenesten hadde oppnådd ved å markedsføre den igjennom sin egen markedsføringskanal. Et eksempel på dette kan være en jakke som influencere promoterer, mest sannsynlig er det flere jenter som blir påvirket til å kjøpe denne jakken og en influencer som driver med mote vil promotere den. En viktig faktor som jeg nevnte tidligere er sosiale medier som er en stor del av influencere sin promotering. Disse influencere har allerede bygget opp følgere på digitale plattformene og det å promotere produkter øker sjansen for at tjenesten blir populær. Ettersom deres publikum ikke kan bli «dratt» til influencers sosiale medier. Disse influensene har igjennom tid bygget opp tillit og sterke relasjoner til sitt publikum noe som er med på å ha en større påvirkningskraft på dem.

Annonsører prøver mer og mer å finne de riktige influencere til å annonsere deres tjenester, ettersom de er ute etter en som har samme verdier som bedriften har og at Influencers publikum er i målgruppen annonsøren ønsker å nå til. Annonsørene forventer høyere kompetanse innenfor de ulike merkevarene de ønsker å samarbeide med. Det holder ikke med å ha et stort publikum på sosiale medier.

A Beginner’s Guide to Influencer Marketing [+How Affiliates Can Leverage Them]
Bildet e hentet fra https://www.x-cart.com/blog/influencer-marketing.html

Konklusjon

Jeg ser personlig nesten hverdag hvor de ulike influencere promoterer for ulike bedrifter. Alt fra parfymer, klær eller deksler. En slik markedsføring vil nok vokse mer i tiden fremover og dette er en smart måte både for bedrifter og influencere å markedsføre på. Det er flere influencere jeg følger med på som promoterer de ulike tjenestene som påvirker meg til å investere i det.

En negativ ting ved dette kan være at flere influensere bare promoterer uten å faktisk like tjenesten eller føler ved at dette kan ha noe behov for deres seere eller andre mennesker. Når en influenser promoterer har den en type ansvar for å levere tillit i tjenesten de presenterer, og ikke bare markedsføre det kun på grunn av jobben deres.

Kilder:

https://unitedinfluencers.no/2018/11/06/be-an-influencer/

https://www.relevance.com/what-you-need-to-know-about-influencer-marketing/

https://unitedinfluencers.no/hva-er-influencer-marketing/