Vicy March 14, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

De aller fleste bruker mye tid på mobilen og på sosiale medier nå for tiden. Vi søker rundt på Internett på en annen måte nå enn vi gjorde før som gjør at bedrifter som trenger ansatte må tiltrekke seg potensielle ansatte på andre måter enn de gjorde før.

Før i tiden ble aviser brukt til å få ut stillingsannonser til folket, men dette har endret seg utrolig mye. Videre kom FINN jobb hvor det var mulig å legge ut annonser slik at det var mulig å gå inn på FINN.no for å finne seg ny jobb, men dette begynner også å bli litt utgått nå i forhold til hvordan det var. Nå er det helt endret, nå er annonsering på sosiale medier og på LinkedIn som gjør at vi lett kan finne jobber.

Job Ads på Facebook

Det er både positive og negative sider ved annonsering på Facebook.

Positive sider ved jobb annonsering på Facebook er at det er enkelt å nå ut til folk ettersom vi sitter på Facebook svært ofte å bare skroller gjennom nyhets-feeden hvor det lett kan dukke opp annonser for alt fra små ting til jobber. Det er et bredt publikum som bedrifter kan henvende seg til, noe som da gir bedriftene gode muligheter for potensielle kunder. Det å målrette annonser mot kunder er en enklere måte å fokusere på potensielle kunder eller ansatte. Om du velger å målrette annonseringen din kan du gjøre dette via å fokusere annonsene mot folk som er i ønsket plassering, aldersgruppe, sivilstatus, kjønn, interesser og mange andre kriterier som bedriften måtte ønske. Dette er en bra måte å annonsere på i form av at det er en måte å rette seg mot en bestemt gruppe mennesker. Videre er dette en billig måte å annonsere på i form av at Facebook har et daglig minimumskrav på $1 som da gjør at du kan få gode resultater til en svært lav pris. Ettersom Facebook tilbyr bildebaserte annonser er det enklere for folk å oppfatte annonsen. Eller så er det også mulig å bruke video, noe som blir brukt mer og mer ettersom folk ofte velger å se på videoer fremfor å lese lengre tekster siden det er enklere å få med seg alt uten å måtte bruke alt for lang tid på å lese. Å lage video annonser gir nye muligheter for kreativitet innenfor annonseringen, dette kan da tiltrekke flere potensielle kunder eller ansatte. Til slutt så er det også svært brukervennlig. Du trenger ikke å være profesjonell annonsør for å klare å sette opp gode annonser. Du kan lett sette deg inn i hvordan annonsering på Facebook foregår og hvordan det alt funker.

Negative sider ved jobb annonsering på Facebook er at Facebook-algoritmen begrenser synligheten av annonser noe som kan føre til at kun 8% av målgruppen du ønsker å nå ut til ser annonsen din. Dette er jo da skuffende i form av at for ikke alt for lang tid siden var det gratis å nå ut til større det av målgruppen enn det er nå. Videre er prisen en negativ side her da det kan bli dyrt siden du får mer når du betaler mer. Det at mange bedrifter ofte har litt begrensede budsjett til annonsering kan skape litt frustrasjon når de ikke kan bruke så mye som de kanskje har lyst til for å kunne nå ut til så mange folk som mulig. Til slutt kan det være tidkrevende og krever mye engasjement om du ønsker å lykkes. Du bør følge med på siden din på daglig basis, noe som tar tid og penger.

Facebook Blueprint

Om du ønsker å lære om hvordan du kan annonsere på Facebook er det en god idé å ta Facebook Blueprint-kurs for å lære hvordan du gjør dette. Dette er et gratiskurs du kan ta for å lære hvordan du setter opp gode annonser å hvordan du kan nå ut til kunder eller potensielle arbeidstakere på best mulig måte. I tillegg til å lære hvordan du annonserer på Facebook så lærer du også annonsering på Messenger, Instagram, WhatsApp, Audience Network og de andre mediene som hører til Facebook.

Hvorfor annonsere på Facebook?

Når du skal lage en annonse for din bedrift er Facebook et svært godt alternativ i form av at det er en enklere måte å ansette på.

Det er enkelt å søke når det gjøres på denne måten. Det er mulig å søke både via datamaskin og mobilenhet, i tillegg er det da svært enkelt å spore og gå gjennom søknader som har kommet inn og det er svært enkelt å kontakte søkere direkte via Messenger hvor du da også kan planlegge intervjuer.

Om bedriften har en egen Facebook-side (noe den helt klart bør ha) kan du da poste informasjon om bedriften og stillinger der. Si litt om hva du ser etter og gjør det enkelt for potensielle søkere å finne nødvendig informasjon i tillegg til å gjøre det enkelt å kontakte deg via Messenger.

Når du skal få tak i søkere er det noen enkle tips som er lure å følge:

 • Beskrive jobben enkelt og tydelig
 • Oppgi god nøkkelinformasjon
  • Fortell kort om stillingen med stillingstittel og arbeidssted
 • Fortell kort og enkelt om stillingsdetaljer som lønn, arbeidstider og fordeler som kommer med den gjeldende stillingen
 • Vær organisert
  • Får oversikt over søkerne ved å bruke verktøy for administrasjon av stillingen
 • Svar umiddelbart
  • Svar så raskt som mulig slik at søkerne slipper å sitte å vente og lure på hvordan de ligger an

Få folk til å komme til siden din

Om du planlegger å annonsere via en Facebook-side kan det være en idé å finne ut hvordan du kan tiltrekke folk som kanskje ikke vet så mye om det du og din bedrift driver med. En ting å gjøre kan være å opprette arrangementer som promoteres via Facebook-siden. Videre kan det være en god idé å tilbud som du publiserer og promoterer via siden din for å få folk til å legge merke til deg.

Bruk Marketplace på Facebook hvor du kan fortelle om dine produkter og tjenester ut til folk i området. Så promoter siden din på alle mulige måter for så å kunne få potensielle arbeidstakere til å komme inn å se om du poster noen jobb annonser.