sanderguldseth april 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

two person standing on gray tile paving

Vi har nå gått inn i valgemnet, digital markedsførings tredje modul. I denne modulen skal foreleser Karl Phillip Lund lære oss om e-varehandel, hvor eksamensoppgaven er å lage en egen nettbutikk, og å skrive om prosessen rundt dette. I første forelesning ble vi introdusert for OKR, viktigheten av personlig merkevarebygging hvordan tidligere elever har laget nettbutikk. I dette blogginnlegget skal jeg skrive om personlig markedsføring. Julie, som presenterte dette temaet i forelesningen lærte oss om hvordan man skal bruke sosiale medier til å vise at man er engasjert, gjøre seg mer attraktiv på arbeidsmarkedet, gjøre seg synlig og ikke minst, skaffe seg drømmejobben

5 tips til deg som vil ha en relevant jobb ved siden av studiene!

Julie kapret seg drømmejobben hos INEVO, hvor hun nå jobber ved siden av studiene og dette er henens fem tips for å få en relevant jobb ved siden og etter studie.

 1. Tør å være frempå. Søk rundt og ta kontakt med de arbeidsgiverne du ønsker å jobbe for.
 2. Ta del i timene og delta aktivt i klassen. Mange forelesere har lang erfaring fra bransjen, og det kan være positivt å skille seg ut i mengden.
 3. Skaff deg en knallbra LinkedIn profil. Vær aktivt med å like, dele og kommentere innlegg fra både klassekamerater og potensielle arbeidsgivere. Vis deg og dine meritter frem.
 4. Ikke undervurder deg selv. Bare fordi du er ung og student betyr det ikke at du ikke har noe positivt å bidra med. Tenk at du alltid har noe å bidra med!
 5. Få frem motivasjonen din. Vis at du er nysgjerrig og engasjert.

Hvorfor personlig merkevarebygging?

Personlig merkevarebygging er markedsføring av deg selv og din kompetanse. Julie, fikk i sin presentasjon frem viktigheten av dette. Personlig merkevarebygging er et sikkert konkurransefortrinn på jobbmarkedet om man gjør der på rett måte. Dette viser at man er engasjert, gjør seg mer attraktiv på arbeidsmarkedet og man gjør seg selv mer synlig.

Hvordan bruke LinkedIn til å kapre drømmejobben

LinkedIn har 500 millioner bruker og dekker hele 200 land verden over og kan med det kalles for verdens største profesjonelle nettverk. Når dette er sagt så ser man også viktigheten med å skille seg ut på LinkedIn. Når det er så mange brukere vil det også si at det er mange om beinet og med en solid profil som skiller seg ut fra mengden så vil man få mer interesse fra arbeidsgivere rundt om. For å kunne skille seg ut så ga Julie oss noen nyttige tips om hvordan vi skal bruke LinkedIn for å gjøre oss så attraktiv som mulig.

 1. Første inntrykket: Viser din personlige merkevare. Dette vil si hvem du er, hva du jobber med og hva du kan tilby eventuelle arbeidsgivere.
 2. Profilbilde: Velg et profesjonelt profilbilde som er oppdatert og tydelig. Vær i fokus. Få noen til å ta et bilde av deg med en nøytral bakgrunn som ikke tar for mye fokus. Det burde helst også bare være deg på bildet.
 3. Kontaktinformasjon: hvordan kan potensielle arbeidsgivere komme i kontakt med deg. Hold denne informasjonen oppdatert til alle tider slik at eventuelle arbeidsgivere kan nå deg. Det kan være lurt å ha telefon, mail og øvrig kontakt på profilen.
 4. Sammendrag:Skriv et godt og utfyllende sammendrag, dette gir deg mulighet til å vise din kompetanse og kunnskap. Ikke vær redd for å skryte litt av deg selv og vise hva du er ekstra god på. 
 5. Arbeidserfaring og utdanning:Hold profilen oppdatert med all din erfaring. Dette viser hva du kan bidra med og hva du kan. 
 6. Ferdigheter:Få frem dine unike ferdigheter som skiller deg fra mengden. Dette kan for eksempel være nøkkelegenskaper og lisenser og sertifiseringer. Her har du muligheten til å vise hva du er god på. 
 7. Anbefalinger:Få en anbefaling fra tidligere arbeidsgivere, kollegaer eller medstudenter. Dette er verdifullt for å vise potensielle arbeidsgivere at andre støtter det du skriver på din profil og kan brukes som referanser. 
 8. Interesser og aktiviteter:Vis hva du interesserer deg for, dette øker sjansen for å komme i kontakt med andre med like interesser. Meld deg inn i relevante grupper, delta med erfaringer i faglige diskusjoner og hold deg oppdatert!
text on black background

Med 303 månedlige aktive brukere og totalt 500 millioner brukere så deler kun 3 millioner bruker innhold ukentlig! Det utgjør 6% av LinkedIns brukere. Av alle de som leser innhold på LinkedIn så har hele 45% av leserne, lederstillinger. Dette gjør sannsynligheten for at en med lederstilling leser ditt innlegg, STOR. Derfor er det viktig at man publiserer innlegg som blogginnlegg, LinkedIn artikler, fagnytt, andres poster og video.

Hva tar jeg med meg videre fra Julies forelesning?

Etter å ha hørt Julie sin presentasjon om personlig merkevarebygging så har jeg innsett at jeg har en lang vei å gå på mine sosiale medier. Jeg skal nå sette meg ned å rydde opp i alle mine profiler slik at jeg øker mine sjanser for å kapre drømmejobben, på lik linje med Julie. Etter å ha fått tips fra Julie så har jeg innsett at det kreves minimalt av jobb for å oppnå et stort konkurransefortrinn som kan gagne meg selv fremover. Ut ifra tipsene så må jeg også være mye mer aktiv. Jeg må tørre å dele, like og kommentere som viser min interesse og mitt engasjement noe som arbeidsgivere setter pris på.

Sander Karlsen Guldseth