sanderguldseth juni 16, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Før vi lanserte nettsiden Art By X så satte vi oss et key result om at vi skulle opprette en e-postliste med nyhetsbrev og med tips fra tidligere studenter så var mailchimp et klart valg. Vi hadde klart å samle inn 50 stykker på nyhetsbrev før lansering og for at vi skulle nå disse på best mulig måte så ville vi fange brukernes oppmerksomhet ved å designe skikkelige nyhetsbrev som fristet brukerne til å besøke nettsiden. Sammenkoblingen mellom Shopify og Mailchimp var litt kronglete for oss i starten med etter at vi hadde klikket oss rundt og lest oss godt opp så var dette en smal sak. Derfor tenkte jeg å lage en liten guide til dere slik at dere kan gjøre dette på 1,2 og 3.

  1. For å starte så må man opprette seg en bruker på mailchimp.com. Denne brukeren kan være en fellesbruker for alle administratorene på nettsiden eller om brukeren står på deg selv. Viktigste er å opprette en bruker. Vi lagde en bruker med nettsidens mailadresse og lagde et passord alle på eksamensgruppen fikk tilgang på. Når man oppretter en bruker på mailchimp så dukker det opp noen spørsmål som har som hovedformål å finne ut hva ditt formål med bruker på mailchimp er. Besvar disse så godt som mulig 

    Du vil fort legge merke til at mailchimp tilbyr ulike abonnementer. Her velger du fritt ut ifra det som passer deg best. Vi så at størrelsen på vår nettside og e-postliste ikke var stor nok til at de større abonnementene var lønnsomme. Derfor valgte vi å gå for gratis versjonen.

  2. Neste steg er å gå inn på Shopify hvor du er nødt til å laste ned en app. Trykk på «apper» i menyen på venstre side deretter søker du etter appen som heter for «ShopSync».

Når «ShopSync» er lastet ned så kan du koble den sammen med mailchimp og da skal det bare være å designe nyhetsbrev tilpasset din målgruppe! Du kan også følge med på hvor mange som faktisk åpner mailen du sender og hvor mange som går inn på din nettside via nyhetsbrevet ditt. Lykke til!

Lurer du på hvordan du designer nyhetsbrevet? La meg vise deg!

  1. Det første du gjør er å trykke på «create»
    Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Denne menyen kommer da opp så da trykker du bare på det alternativet som passer deg best. Mailchimp kommer til å gi deg alternativet å lage noe ut ifra en mal eller om du vil designe hele mailen helt selv. 

Man kan bestemme nesten hva man vil, alt fra farge til utforming så her er det veldig lett å kunne lage noe som både ser profesjonelt ut og fanger oppmerksomheten til forbrukerne.

Helt til slutt så sitter man med alternativet om å sende ut en test mail eller sende til hele e-postlisten med en gang. Her anbefaler jeg å sende ut en testmail til deg selv slik at du kan gå over å se om det er akkurat slik du vil ha det. Ser alt bra ut? Ja da er det bare å sende ut mail til hele gjengen!

Håper du syntes innlegget var nyttig og om du lurer på noe mer så send meg en melding på LinkedIn: Sander Karlsen Guldseth.