Libana3012 January 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei, og velkommen tilbake til et nytt blogginnlegg. I den 13.01.20 fikk vi en oppgave om å skrive et blogginnlegg om AI. For å kunne få skrive om innlegget, bruker jeg informasjonen jeg fikk fra forelesingen og i kildene jeg har lest på egenhånd.

HVA ER KUNSTIG INTELLIGENS?

Som forstått er Kunstig intelligens (AI) er en bred gren av selskaper som er opptatt av å bygge smarte maskiner som er i stand til å utføre oppgaver som typisk krever menneskelig intelligens.

I forelesningen snakket vi om hvordan AI har potensial til å endre måten mennesker kommuniserer på, ikke bare med den digitale verdenen, men også med hverandre. Gjennom sitt arbeid og sosiale liv.

Kunstig intelligens (AI) har fått økt oppmerksomhet de siste årene.
Innovasjon, muliggjort via Internett, har ført AI nærmere hverdagen vår. Disse fremskrittene, sammen med interessen for teknologiens potensielle samfunn økonomiske og etiske virkninger, settes AI på spissen for mange debatter. Industri investeringer i AI øker raskt, og myndighetene prøver å forstå hva teknologien kan bety for folket.

HVORDAN FUNGERER KUNSTIG INTELLIGENS AI

En god forklaring på hva kunstig intelligens er, og hvordan det fungerer er talen til CEO i Data Robot Jeremy Achin.

“AI funker som et datasystem som er i stand til å utføre oppgaver som
vanligvis krever menneskelig intelligens …. Mange av disse kunstige intelligens systemene er drevet av maskin læring, noen av dem drives av dyp læring og noen av dem drives av veldig kjedelige ting som regler.”

TO TYPE AV KUNSTIG INTELLIGENS AI

Maskin læring. 

Maskin læring er en anvendelse av kunstig intelligens AI som gir systemer muligheten til automatisk å lære og forbedre av erfaring uten å være programmert til det. Maskin læring fokuserer på utvikling av data. Ved å se på data som er tilgjengelig kan den bruke dem til å lære for seg selv.

Dyp Læring 

Dyp læring er en maskin lærings teknikk som lærer datamaskiner å gjøre det som kommer naturlig for mennesker for eksempel er, Dyp læring er en nøkkel teknologi bak selvkjørende biler, som gjør dem i stand til å gjenkjenne et stoppskilt, eller å skille en fotgjenger fra en lyktestolpe.

NÅVÆRENDE BRUK AV KUNSTIG INTELLIGENS AI

I forelesingen snakket vi om alle de ulike måtene AI blir brukt på noen gode
eksempler var.

 • E-postfiltrering: E-posttjenester bruker kunstig intelligens for
  å filtrere innkommende e-postmeldinger. Brukere kan trene spam filtrene sine
  ved å merke e-postmeldinger som “spam”.
 • Personalisering: Internett-tjenester
  bruker kunstig intelligens for å tilpasse opplevelsen din. Tjenester, som
  Amazon eller Netflix, “lærer” fra tidligere kjøp og kjøp av andre
  brukere for å anbefale relevant innhold for deg.
 • Talegjenkjenning: Applikasjoner bruker kunstig intelligens for å optimalisere tale gjenkjenning funksjoner. Eksempler inkluderer intelligente personlige assistenter, f.eks. Amazons “Alexa” eller Apples “Siri”.

UTFORDRING MED KUNSTIG INTELLIGENS AI

Det er Mange faktorer som bidrar til utfordringene Kunstig intelligens AI står overfor. En stor utfordring AI står over er Trygghet og sikkerhet. Når AI lærer og samhandler med sitt miljø, er det mange utfordringer knyttet til sikker distribusjon. Det er en mulighet at det kan stamme likegyldighet til virkningen av dens handlinger. Et eksempel er hvis AI finner en måte å gjøre noe som kan gjøre det lettere å nå målet, men ikke samsvarer med designerens intensjon, for eksempel en rengjøring robot som feier skitt under et teppe. Et annet utfordringer er, hvordan skal det bli brukt. For eksempel våpen industrielt prøver å lage kunstig intelligens som kan erstatte soldater. etter nyhetene ble oppdaget, begynte man å lure. Har de et moralsk kompass? kan de bli hacket? her er det masse spørsmålet som man ikke har fått svar på ennå.

MIN MENING OM KUNSTIG INTELLIGENS AI

Noe som hadde Interessant er hvis man kunne lage AI som kunne lese personer. For eksempel se om du lyver, hvordan du har det osv., også kunne informasjon videre føres til legen, for å se hvordan det går med deg. Eller så kan politiet bruke informasjonen, uten å gå gjennom en prosess.

Dette er det jeg hadde å si om kunstig intelligens, stoffet hente fra forelesingen og litt Research som jeg gjorde på egenhånd.

kilder: https://www.afcea.org/content/three-steps-getting-ai-right-pentagon https://snl.no/kunstig_intelligens https://www.zdnet.com/article/what-is-ai-everything-you-need-to-know-about-artificial-intelligence/