joakimmajercsik januar 8, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Kunstig intelligens eller AI som det også kalles er det skumleste men samtidig det mest spennende per dags dato. Kunstig intelligens er en måte man lærer datamaskiner eller programmer å kunne gi intelligent respons. Som egentlig betyr at vi gir datamaskiner en hjerne, som utvikler seg og stadig lærer. Det som er så fint med dette er at når en datamaskin lærer seg noe så vil den ta med absolutt alle mulige variabler på bare noen sekunder, mens vi mennesker bare har kapasitet til å bruke få tall av variabler. De kan lese av ting som vi mennesker ikke klarer. Dette gjør at vi får mange fordeler men vi får mange problemer også. Samfunnet vil kunne bli konfrontert av kunstig intelligens om hva som er rett og galt. Nå i dag så brukes stort sett kunstig intelligens til;

Punktløsninger, som er at teknologien blir satt inn som løsning for virksomhetens problem og der skal den løse oppgavene bedre.

Plattformer, dette er løsninger som er spesielt laget for en bedrift eller virksomhet. Dette skal gi en hel del egenskaper, som bla. datahåndtering, verktøy for maskinlæring, naturlig språkbehandling osv.

Datahåndtering og analyser, her brukes kognitive teknologier som en språkbehandler å trekker ut nyttige ting fra ustrukturerte tekster.

Så hva fremtiden bringer blir spennende å se.

Relatert bilde
educationviews.org

Ser du noe som ikke stemmer med disse menneskene? De ser helt vanlige ut gjør de ikke? Dette er det som er skummelt med kunstig intelligens. Disse tre tilsynelatende normale menneskene, er faktisk ikke mennesker, men bilder som er blitt generert av kunstig intelligens. Det er ikke veldig lett å se forskjellen på et ekte menneske og de bildene som er generert. Eller ikke for oss mennesker, men for en robot som er “lært” opp til å gjenkjenne ansikter så vil den vite at dette er falske mennesker med en gang. En annen måte å bruke dette på er som Ikea har gjort, katalogen deres er 75% av bildene generert av datamaskiner, men aldri noe vi tenker over. Dette gir muligheter for forfalskning og det gir muligheter for å skape de bildene man trenger. Videre så vil det bli vanskeligere å vanskeligere å vite hvor de etiske grensene skal gå og hva som er lov og ikke lov.

https://www2.deloitte.com/no/no/pages/technology/articles/tre-ting-vite-kunstig-intelligens-ai.html