Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I valgfaget digital markedsføring, anbefalte Arne Krokan studentene å gjennomføre et kurs i Google Power search. Dette kurset gir en grunnleggende innføring i hvordan Google sin søkemotor fungerer og hvordan man kan søke mer effektivt. Kurset er delt inn i seks ulike deler, inkludert en test man kan gjennomføre etter hver del. Jeg skal nå komme med noen tips til hvordan du kan filtrere og søke effektivt på Google.

Hvordan filtrere bildesøk og søke med bilder

En av tingene man lærer i dette kurset er hvordan man filtrerer bildesøk. For å gi noen eksempler skal jeg vise hvordan du kan filtrere bilder etter farge, type og brukerrettigheter, og hvordan man kan søke med bilder.

Farge – la oss si at du skal søke etter en rød tesla. Du kan da begrense søket til å bare vise bilder av røde teslaer ved å sortere bildene etter farge.

Skjermbilde

Søket vil da se slik ut:

Skjermbilde

Type – Hvis du er ute etter bilder av en spesifikk type, kan du finne disse ved å gå til innstillinger og deretter avansert søk. Har kan du velge mellom blant annet ansikt, GIF og strektegning.

Skjermbilde

Valg av ansikt vil i dette tilfellet vise disse resultatene:

Skjermbilde

Brukerrettigheter – Denne funksjonen gir deg mulighet til å sortere bildene ut i fra opphavsrett. Hvis du velger «merket for gjenbruk» kan du fritt bruke bildene som dukker opp uten at det er i strid med opphavsretten.

Skjermbilde

Søk med bilder – Google sitt «søk med bilde» gir deg mulighet til å søke med et bilde i stedet for tekst, enten ved å lime inn nettadressen til bildet eller ved å laste opp et bilde.

Skjermbilde

Smarte nøkkelord og ekskluderende søk

Det er viktig å ha gode nøkkelord når man skal foreta et søk. Nøkkelordene bør være korte og presise. Store eller små bokstaver har ingenting å si, men rekkefølgen på ordene du bruker i søket har en betydning. Google har et bra program for stavekontroll som gjør at du får opp «mente du:» hvis du har skrevet et ord feil.

Ekskluderende søk gjør det mulig å «blokkere» sider du ikke vil se når du foretar et søk. Dette ved å søke med negative ord. La oss si at du skal søke på «Oslo». Hvis du ikke vil at Wikipedia sin side om Oslo skal vises, skriver du «oslo -site:wikipedia.org».

Begrense søk etter dato

En annen nyttig funksjon er å begrense søk etter dato. Hvis du for eksempel vil at søket skal vise relevante nyhetsartikler om en spesiell sak fra den siste timen eller de siste 24 timene kan du enkelt gjøre dette ved å sortere via «verktøy». Som dette:

Skjermbilde

Noen av tipsene i kurset kan man sannsynligvis fra før, men du vil garantert lære noe du ikke visste fra før. Om du ønsker å bli bedre og raskere til å finne relevant informasjon på Google anbefaler jeg alle å ta dette kurset.

Kilder:

https://coursebuilder.withgoogle.com/sample/