Andrea februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Google Power search

Denne gangen har Arne Krokan utfordret oss til å ta Google sitt Google Power serach kurs. I dette kurset går Daniel M. Russell igjennom hvordan Google sin søkemotor fungerer og viser enkle teknikker for å hjelpe deg til å bli en god «søker». Med en god søker menes det at man kan finne frem til relevant og aktuell informasjon, på raskes mulig måte. De fleste av oss kan bruke Google og gjør det sikkert flere ganger om dagen, men de færreste vet hvordan man kan få mest mulig ut av søkemotoren.

Hvordan fungere søk?

Hva du søker på, og hva som blir vist etter søket, avhenger av flere faktorer. En av faktorene er hvor mange andre sider som linker til nettstedet ditt. Google kartlegger dette ved hjelp av en programvare de kaller «Spiders». For å lære mer om hvordan «Spider» fungerer ta en titt på videoen under. ⬇

Kilde: https://www.youtube.com/watch?v=Yx9FvQ0uLZQ&t=129s

Andre faktorer som påvirker
hva Google velger å vise deg er ulike «spørsmål», mer enn 200 av dem. Eksempel
på spørsmål algoritmene spør seg selv er, hvor mange ganger er søkeordet nevnt
på siden? Står det i adresselinjen, overskriften eller under? Er siden fra en kvalitet
sikret side, eller er det «dårlig» kvalitet på siden.

Hvordan var Google Powersearch kurset?

Etter å ha tatt dette kurset satt jeg igjen med en blandet følelse. Mye av det de gikk igjennom var ting jeg visste om fra før av, men så var det andre ting jeg ikke ante om. Spesielt var noen triks som jeg kanskje får mer bruk for enn andre. Om du er interessert i hvordan du kan effektivisere søkeprosessen din og finne ut hvordan søkemotoren til Google fungere, klikk det inn på linken her, å ta kurset du også!

Kilder:
https://coursebuilder.withgoogle.com/sample/
https://www.youtube.com/watch?v=Yx9FvQ0uLZQ&t=129s