fridasundbye mars 17, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Å annonsere for din bedrift, tjeneste eller produkt er ikke vanskelig. Det finnes mange forskjellige verktøy du kan bruke, og jeg vil anbefale å kombinere flere, men vil du prøve deg på å markedsføre din egen bedrift eller nettside på Facebook trenger det ikke ta mer enn 5 minutter.

I dette innlegget vil jeg vise hvordan jeg på 5 minutter lagde en Facebook annonse til nettbutikken InkSport. Denne nettbutikken har jeg sammen med min eksamensgruppe laget i forbindelse med hjemmeeksamen i digital markedsføring.

Steg 1 – Det du trenger for å komme i gang

For å lage en Facebook ad må du ha en Facebook profil. Helst burde man ha en bedriftsprofil, men man kommer også langt med en privat profil. Da er det bare å google Facebook ads, gå inn på den øverste linken og logge inn med innloggingsinformasjonen til Facebook-brukeren.

Steg 2 – Opprette annonsen

Beveg musen over de tre strekene til venstre for Facebook-logoen og klikk på Annonseadministrasjon.

Screenshot

Videre trykker man på Opprett knappen.

Screenshot

Når du klikker på knappen kommer et vindu opp der du begynner med å navngi din kampanje, annonsesett og annonse. Om du bare kjapt vil få ut et reklameinnlegg, trenger du ikke tenke på forskjellen på disse, og du kan ha samme navn på alle tre. Redigeringen av annonsen popper automatisk opp etter du har trykket Lagre utkast.

Steg 3 – Spesifiser annonsesettet

Screenshot.

Her velger du først piksel, som hvis du bruker en privatprofil bare vil være din egen. Deretter velger du konverteringshendelse, der de anbefalte er markert i grønt, jeg har her valgt tilføyelse i handlekurv fordi vi ønsker å få gjennom et salg.

Screenshot.

Deretter definerer man start og sluttdato på annonsen. Her har jeg valgt å avslutte den 21. fordi vi leverer eksamen 22.

Screenshot.

Scroller du videre nedover kan du definere publikum. Om du har en bedriftsprofil kan du her importere e-postabbonenter fra et excel skjema inn hvis du klikker på Opprett nytt under Egendefinert publikum. Det beste med det er at du kan finne lookalike kunder, altså kunder som ligner på de som allerede liker og har kjøpt dine produkter.

Her har jeg valgt Oslo som område og aldersgruppe 18 til 45.

Screenshot.

Lengre ned finner man en mer detlajert målretting av brukere, der man kan krysse av for spesifikke kriterier brukerne skal ha innenfor demografi, interesser og atferd.

Screenshot.

For vår annonse er det mest relevant å velge brukere som har interesser innenfor trening og velvære, og jeg krysset derfor av for disse punktene.

Screenshot.

Det som skjer da er at publikumet som treffes av annonsen din blir mer spesifisert. Før jeg krysset av for interessene, hadde jeg en potensiell rekkevidde på 690 000. Selv om rekevidden går noe ned, vil de man faktisk treffer være mer relevante for innholdet og produktet man reklamerer for.

Steg 4 – Visuell utforming av annonsen

Man kan lage flere annonser innenfor de samme spesifikasjonene man setter inn i annonsesettet i steget overfor. Når du går inn på annonsen kan du spesifisere hvordan den skal se ut visuelt.

Screenshot.

Det er ikke vanskelig å legge inn bilder. Et enkelt lagret bilde eller et screenshot holder lenge. Viktig å huske at det burde være i en god kvalitet så det ikke ser uprofesjonelt ut.

Screenshot.

Videre er det bare å scrolle seg nedover og legge inn det som trengs for å utforme annonsen blant annet tekst, link og overskrift.

Screenshot.

Når du har fylt ut dette ser du annonsen din ta form til høyre i vinduet, og du kan gjøre justeringer for å optimalisere utseendet til annonsen.

Screenshot.

Steg 5 – Publisering og betaling

Screenshot.

Når du er ferdig med stegene over, er det bare å trykke publiser. Du vil bli tatt videre til en side der du legger inn kortinfo eller logger inn på PayPal. Det kan være lurt å gå inn på Innstillinger og Betalingsinnstillinger. Der kan man legge inn forbruksgrense på kontoen som kan være lurt å ha.

Screenshot.

Etter du har betalt for annonsen, vil den bli lagt til godkjenning. Dette tar som regel ikke lang tid, så din annonse vil kjapt være oppe å gå!

Kommenter gjerne om det er noe du lurer på!

Lykke til!