maiajt april 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Heihei!

Da var vi i gang med siste delen av semesteret som
handler om digital markedsføring! På tirsdag hadde vi første forelesning over
Zoom hvor vi gikk gjennom blant annet OKR, merkevarebygging og litt om LinkedIn.
Mitt førsteinntrykk av denne dele av semesteret er egentlig ganske bra!
Foreleser Karl Philip Lund virker som en flink foreleser og jeg ser frem til å lære
mer fra han.

Når jeg først så eksamenen vi skal løse i gruppe ble jeg ganske overveldet. Vi skal blant annet lage en nettbutikk, markedsføre oss og analysere data, og jeg har jo null erfaring med noe av det. Men, etter at jeg fikk sett forelesningen fikk jeg samla tankene og ble mer motivert for å få det til. Dette skal vi som gruppe klare sammen, vi er tre hoder der alle sitter med forskjellig kunnskap og kompetanse, så dette skal vi klare å få til – jeg gleder meg til sluttresultatet!

«Brisen»

På tirsdag hadde vi også gjesteforelesere som gå oss mye bra informasjon jeg kan ta lærdom av. Ola Bjørnes Olsen og Marius Schafferer har vært i samme posisjon som oss og måtte også lage en nettbutikk. De startet «Brisen», en nettbutikk der de selger klær til alle.

brisen.
https://brisenshop.no/

De fortalte blant annet om hvordan de kom frem til konseptet og hva som funket bra og dårlig under prosessen fra start til slutt. De kom med masse tips og triks som er til god hjelp nå som vi også skal lage en nettbutikk. En ting som er viktig er å komme i gang med en gang og samle all informasjon. Vi trenger all trafikken vi kan få for å kunne analysere det senere.

De snakket også en del om var hvordan de markedsførte seg. Det var blant annet gjennom Instagram, Facebook og nyhetsbrev på epost. En annen ting de prøvde var såkalt micro-influencing der man deler ut rabattkoder til bekjente som igjen har mange bekjente. Det viste seg at alt gikk bra for dem og de har fortsatt nettbutikken i dag.

Personlig merkevarebygging

Julie Melby Foss snakket om personlig merkevarebygging, noe som var veldig interessant å høre om. I den sammenhengen er jo LinkedIn gull verdt! LinkedIn er jo det stedet der du kan markedsføre deg selv, komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere og få et bredt nettverk. Hun understrekte 8 punkter som er viktig for en bra LinkedIn-profil. Førsteinntrykk, profilbilde, kontaktinformasjon, sammendrag, ferdigheter, anbefalinger og interesser og aktivitet. Ved å tørre å være frempå, knytte kontakt og dele/publisere innlegg har man en god sjanse til å kapre drømmejobben.

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world
https://logos-world.net/linkedin-logo/

OMA-modellen

En annen ting Julie snakket om som jeg synes virket ganske interessant, er OMA-modellen.

https://inevo.no/oma-modellen/

OMA-modellen løser de typiske konsulentutfordringene. Det kan være utfordringer i forhold til planlegging, prioritering, utførelser og analysering av markedsføringskonsulenter. Bedrifter ansetter konsulenter, men de er ofte for langt unna. Derfor har INEVO utviklet denne modellen. En operativ markedskonsulent kobles til en kunde og har kontakt med denne kunden i 1-3 dager i uka. Fordelene ved å bruke OMA er at man unngår spesialister som bare ser for seg en løsning og mangler faglig bredde. En OMA er ofte en nyutdannet og ønsker å lære hvordan digital markedsføring faktisk fungerer i praksis.

En OMA har mange ulike arbeidsoppgaver og kan bestå av å håndtere sosiale medier, sende ut nyhetsbrev eller skrive tekster til en nettside. Et fagmiljø holder seg oppdatert på teknologi, og støtter OMAen og fyller inn eventuelle kompetansegap. En OMA er en førstelinje for alle digitale aktiviteter.

Jeg gleder meg!

Som sagt, ble jeg veldig motivert etter å ha sett første forelesning og jeg håper og tror at vi kommer til å klare å løse oppgaven på en god måte. Det kommer til å bli mye informasjon og ting som skal læres, men jeg tar det på strak arm og gjør så godt jeg kan. Det er mye spennende som skjer nå, og selve lanseringen av nettbutikken skal selvfølgelig blogges om!

//Har dere noen spennende prosjekter på gang?

Kilder

https://brisenshop.no/

https://inevo.no/oma-modellen/

https://logos-world.net/linkedin-logo/