melindale april 8, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi har fått i eksamensoppgave å sette opp en nettbutikk, og valgte å lage en fiktiv nettbutikk for en etablert klesbutikk i Shopify. Valget falt på Velouria Vintage ettersom de kun har en nettside med informasjon, men ikke noen nettbutikk med mulighet til å kjøpe varer.

Vår eksamensgruppe har valgt å blogge om enkelte deler av prosessen. Sofia Bråthen har skrevet et innlegg på sin blogg om hvordan vi la inn hovedmenyen med knapper som «Home», «New in» og ulike kategorier som «Clothes», «Bags og «Shoes». I tillegg har hun forklart hvordan man oppretter en «About us»-side .

Videre skal jeg steg for steg forklare hvordan du kan legge til produkter i underkategorier i menyen til din Shopify nettbutikk. Underkategoriene vil dukke opp som en drop down menu (rullemeny) når man har musepekeren over knappemenyen, slik som bildet nedenfor viser.

 

 

1. Opprett alle underkategoriene i Collections

Klikk på Collections under Products i Shopify-menyen. Klikk deretter på Create Collection. 

 

Legg til tittel på underkategorien. Dersom du f.eks. allerede har en knappemeny for «Clothes» kan du legge til underkategoriene «tops», «dresses» «jackets» og «jeans». Dersom du allerede har en knappemeny for «Accessories» kan du legge til «jewelry» og «sunglasses».

Huk av boksen for Manually select products, slik at du får mulighet til å velge hvilke produkter du ønsker å legge under kategorien. Klikk Save collection. 

 

2. Velg produkter til underkategorien

Du får nå opp en ny side med mulighet til å velge de produktene du ønsker å ha med i kategorien. For at produktene skal dukke opp i rullemenyen forutsetter det at du har lagt inn produktene på forhånd.

 

Dersom du ikke allerede har lagt inn produktene, kan du enkelt gjøre det ved å klikke på All products i Shopify-menyen. Du vil da også få muligheten til å velge hvilken kategori produktet skal tilhøre.

 

Legg til produktet ved å fylle inn tittel, beskrivelse og laste opp bilder. Under Collections på høyre side velger du den underkategorien produktet skal tilhøre.

 

3. Legg inn underkategorien i knappemenyen

Gå til Navigation under Online Store i Shopify-menyen. Klikk deretter på Main Menu. Dette er knappemenyen med alle hovedkategoriene og sidene i vår nettbutikk. (Se hvordan vi la inn knappene i hovedmenyen her)

 

Under Menu items vil du få opp en liste med alle knappene i hovedmenyen. Vi ønsker at underkategoriene kun skal dukke opp når man har musepekeren over en bestemt knapp. For å gjøre dette klikker du på edit ved den knappen du ønsker underkategoriene skal ligge under.

Under Link skriver du «#» og klikk deretter på Apply changes. Dette vil gjøre det mulig å legge til kategorier under «Clothes».

Deretter må du lage en ny Menu item ved å klikke på Add Menu item nederst på siden. Dette blir den første underkategorien vi ønsker å ha under hovedkategorien «Clothes». Vi kaller den for «Tops», og under Link klikker du på Collections og velger kategori (som du lagde i steg 1). Klikk Apply changes.

 

Hold musepekeren over ikonet ved siden av kategorien du nettop lagde, slik at du kan holde og dra den under hovedkategorien «Clothes».

Du vil nå se at «Tops» ligger under hovedkategorien «Clothes». Du vil også få opp Add menu item to Clothes som gjør det enklere å legge til de neste underkategoriene.

 

The post Legg inn meny med underkategorier i din Shopify nettbutikk appeared first on Melinda Le.