SigurdSoltvedt januar 11, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vil robotene ta over jobbene våre? Det som for en stund siden var utenkelig, men nå er virkelighet. Bruker vi store deler av livet vårt til å ta en utdanning som er i ferd med å forsvinne? Det er ingen hemmelighet at verden har hatt en voldsom fremgang i teknologien og vil uten tvil utvikle seg enda mer.

Robotene kan idag gjøre de mest utrolige tingene de er programmert til å gjøre. Det satses på selv kjørte biler, og det er nevnt at innen 2030, så skal 90% av bilene på veien, være kjørt av roboter. Dette vil være en stor overgang og vil skape problemer for dagens yrkessjåfører som livnæres av nettop transport. Idag kjører det automatiske biler, lastebiler, og det lanseres egne busser som vil gjøre jobber, som normalt utføres av mennesker. Dette kan resultere i at utrolig mange mennesker blir erstattet med disse maskinene og må finne seg et nytt yrke, eller en måte de kan konkurrere med robotene.

Industrien er også en arbeidsplass hvor robotene gjør store fremskritt, det et menneske gjør på et par timer, gjøres på minutter eller sekunder av en robot, og den trenger verken ferie penger eller ferie dager. Utrolig gunstig ikke sant?. 3D-printeren er en av disse maskinene som tar verden med storm. Disse maskinene kan skreddersy alt fra joggesko til hus på rekord tid. Verdens første 3D-printene hus ble bygget i Kina og kan konstruere 10 hus på 24 timer. Denne metoden er enda ikke helt kvalitet sikker nok til å bli tatt i bruk, men med farten teknologien utvikler seg på, er det ikke snakk om lang tid.

Jeg personlig syntes denne fremgangen er utrolig spennende og det er veldig gøy å se hvor fort verden, og den teknologiske utviklingen har endret seg i løpet av mitt liv så langt. Jeg håper derimot at helse og omsorg bransjen får være i fred, slik at vi mennesker fremdeles får lov til å ta vare på hverandre. Burde vi være redde for jobbene våre i fremtiden?

Kilder
Husprinteren
ManvsMachine
Bildekilde