arbenfera mai 19, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Denne uken har vi fått i oppgave i å finne et velskrevet dybdeinnlegg om digital markedsføring, som vi skal oversette, og forbedre hvis mulig.

Innlegget er publisert av Brian Dean på Backlinko, og kan leses her hvis ønskelig.

Effekten av å markedsføre på sosiale medier

Dean skriver at veldig mange promoterer innhold på sosiale medier, og mange opplever å ikke få de resultatene man kanskje hadde ønsket eller satset på.
Så hvilken effekt vil altså dette gi ettersom det ikke fungerer? Brian Dean mener at derimot at det er store muligheter for å oppnå gode resultater ved markedsføring på sosiale medier, men at det må gjøres på en spesiell måte. Dean trekker fram 8 steg for å lykkes med dette.

Tidspunktet innholdet blir publisert på

Ved å markedsføre på sosiale medier så er det svært viktig å tenke på tidspunktet innholdet skal bli publisert. Det beste tidspunktet å publisere et innlegg på Facebook og Instagram for å bli lagt merke til er enten på morgenen, eller tidlig ettermiddag ifølge en studie som ble publisert på CoSchedule. Brian Dean mener at å poste innlegg på det riktige tidspunktet er svært viktig, men at det samtidig er like viktig at innlegget blir publisert på riktig tidspunkt i forhold til målgruppen du har rette det mot. For å finne ut hva det rette tidspunktet for din målgruppe er så er du nødt til å publisere innhold, og analyser hvilke tidspunkt og innhold som gir deg størst verdi. Det å analysere dataene på innleggene som man legger ut vil altså være svært nyttig med tanke på å se hvilke resultater som gir verdi.

En mening i innleggene

“Sjekk ut mitt siste innlegg!” er ofte det man leser når andre deler sine innlegg, og vil at du skal klikke deg inn på dem. Brian Dean mener derimot at dette er den største feilen man gjør når det kommer til å markedsføre på sosiale medier. Sannsynligheten for at folk vil trykke seg inn på denne vil være svært liten, ettersom den ikke gir deg noen form for tilknytning eller mening. Skriver man derimot om hva innlegget handler om, gir det en mening og skaper en tilknytning så vil det øke sjansen betraktelig for at folk i målgruppen din vil klikke seg inn på denne. Samtidig som at den vekker interesse, så vil den heller ikke skjules på grunn av algoritmer. Algoritmer tar ofte opp innhold med mening, og hvis man da ikke poster innhold med mening så vil algoritmer mest sannsynlig nedprioritere innholdet ditt.

Bruke populære hashtags

Hashtags avgjør ikke om innholdet skaper verdi eller ikke, men at ikke gjør det noe verre å ta dem i bruk sier Dean. Han anbefaler samtidig verktøyet hashtagify. Dersom du skriver inn din ønskede hashtag så vil hashtagify vise deg hvor populær den er, og samtidig gi deg flere alternativer til andre hashtags som bør tas i bruk.

Prøv ut kjøpt promotering

Kjøpt promotering på sosiale medier vil garantere deg å få mer klikk på innholdet ditt. Dean anbefaler ikke dette ettersom en slik promotering avhenger mye av målretting og budsjett. Han anbefaler derimot å ha disse punktene i bakhodet før du vurderer å prøve ut kjøpt promotering:

  • Begynn smått, og utvid sakte
  • Ha fokus på trafikk og klikk
  • Målrett deg mot mindre grupper – gjerne de du allerede vet er interessert

Få innholdet ditt delt av influencere

Har man lite følgere så vil ikke effekten av å kun promotere innleggene sine være til stort nytte, da bør man heller se etter folk med en stor følgerbase som kan dele innholdet ditt for deg. Den beste måten å gjøre dette på er å ta kontakt med innflytelsesrike personer på sosiale medier via e-post. Får man til dette så vil det føre til at innholdet ditt blir sett av flere tusen følgere. Men det er viktig å påpeke at man må jobbe målrettet mot å ha riktig markedsføring av innholdet, og sikte seg inn mot en bestemt målgruppe.

Markedsføringen må tilpasses etter de ulike kanalene

Facebook, Instagram og Twitter. Tre forskjellige kanaler som krever at man tilpasser markedsføringen ut i fra hvilken kanal man markedsfører på. Dean mener at de fleste på Twitter alltid ser etter de ferskeste nyhetene innenfor sport, underholdning og teknologi. Mens på Facebook er ting mer personlig, og folk ser etter hva familie og bekjente holder på med.

Tittelen din ved deling av innhold

Søkemotoroptimalisering, eller bedre kjent som SEO, handler om de tekniske aspektene ved lenkene og kvaliteten i innholdene. Hvis noen skal dele ditt innhold så vil tittelen din brukes som tittelen på innlegget. Dette er grunnen til at man ønsker at tittelen på innlegget skal vekke andres interesse, slik at du får flere klikk på innholdet ditt.

Lange overskrifter

Overskrifter på mellom 80-100 tegn er de overskriftene som får flest delinger. Ønsker du å få tips til hvordan man kan gjøre sine overskrifter lengre, og mer interessante. Da anbefaler jeg å ta en titt på disse:

  • Kortversjonen: “5 tips for innholdsmarkedsføring”
  • Lengre versjon: “5 kraftige tips for innholdsmarkedsføring”

Kilder:

https://backlinko.com/hub/content/social-promotion