amelblazevic mai 24, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Instagram som markedsføringsplattform

Det er tydelig at Instagram har blitt en av de aller største sosiale plattformene, samt et av de plattformene der de fleste bedrifter velger å markedsføre seg på. Dette kommer av at i overkant av 2,5 millioner nordmenn har en bruker på appen, der 36% av befolkningen bruker appen daglig (Ipsos, 2020).

Q4 20 slide 6
(bildet hentet fra ipsos.com)

Bedriftsbrukere

Instagram har gjort det brukervennlig å markedsføre seg både for de større og de litt mindre bedriftene. Dette har de gjort enkelt ved å tilby muligheten til å gjøre Instagram kontoen gratis om til en bedriftskonto. Når du velger dette vil du kunne få ulik data som kalles innsikt. Denne dataen består av interaksjoner rundt innleggene, delinger, antall økning eller redusering i følgere, hvor mange brukere man har nådd og mer.

Promotering

Etter å ha etablert en bedriftskonto der du kan få sett alt av innsikt relatert til innholdet ditt, tilbyr Instagram deg muligheten til å markedsføre deg enda litt lenger ved å tilby brukerne en mulighet til å promotere hvert enkelt innlegg. Med dette vil man ha muligheten til å pushe innleggene og promotere dem i feeden til andre brukere som ikke har sett innholdet ditt tidligere. Her tilbyr Instagram ulike pakker for ulike budsjett der du kan nå ulike mengder med brukere man ikke har hatt noe interaksjon med tidligere. Instagram lover også at man skal kunne skreddersy annonseringen sin til å nå de man ønsker (Instagram, 2021).

Konklusjon

Instagram er uten tvil fortsatt en av de plattformene som viser seg å være et relevant sted å markedsføre seg på. Dette kan vi si på bakgrunn av at plattformen fortsatt har en stor mengde med daglige brukere, som resulterer til at den fortsetter å være relevant den dag i dag. Det som gjør Instagram til en god plattform å markedsføre seg på, er at den tilbyr muligheten til å legge ut variert innhold. Dette gjelder bilder, videoer, reels og lignende. Å ha muligheten til å variere innholdet på kontoen vil føre til at de som velger å bruke plattformen til markedsføring vil kunne bruke kreativiteten på ulike måter for å både markedsføre seg og holde seg relevante over tid.

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121

https://business.instagram.com/advertising?locale=nb_NO