GardSimen February 7, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Fortnite er et battle royale spill som finnes på flere ulike plattformer. Det er mest populært til PC, Xbox One og Playstation 4, men finnes også til mobil og Nintendo switch.

Spillet ble lansert 25. juli 2017 av utviklerne Epic Games og har siden den tid utviklet seg til å bli et av de største og mest populære spillene noensinne.

Twitch

Twitch er en plattform der det er mulig å sende direkte nesten hva du vil. Det er selvfølgelig noen restriksjoner og ting som ikke er lov å sende, men så lenge du holder deg innenfor regelverket kan du gjøre så å si hva du vil. Noe av det mest populære å streame på plattformen Twitch er at du spiller videospill og det mest populære spillet for tiden er Fortnite. Markedsførere har plukket opp på dette og sponser de “streamerne” som klarer å vokse seg store nok til at det lønner seg.

Den største av Fortnite “streamerne”, som også er den største på hele twitch er Richard Tyler Blevins, men går under “Ninja” som han også heter på twitch. Han har hele 13,2 millioner følgere på twitch. Hans hovedsponsor er Red bull som betaler han gode penger for å være synlig på Streamen hans. E-sport er virkelig i vinden om dagen og dette er en god mulighet for markedsførere til å nå ut til millioner.

Marshmello konsert på fortnite

2. februar 2019 er datoen da verdens første virtuelle konsert tok sted og det var flere millioner som fikk det med seg live på spillet Fortnite og streaming-plattformen Twitch. Det var artisten Marshmello som holdt konserten. Artisten har over lenger tid hatt et tett samarbeid med utviklerne Epic Games og har vært med på å promotere spillet på flere Fortnite “eventer”. Denne konserten åpner opp for helt nye måter å markedsføre på, nemlig gjennom spillverden som er en raskt voksende bransje. Konserten var en kjempesuksess og ble fort en gjenganger på sosiale medier. Mange store Nettsider som BBC, Wired og The Guardian omtalte også saken.

Kilder:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ninja_(streamer)

https://www.bbc.com/news/blogs-trending-47116429

https://no.wikipedia.org/wiki/Fortnite