ceciliesandvika juni 11, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei og velkommen tilbake! Dette er siste blogginnlegget for dette semesteret, noe om er veldig rart. I dette blogginnlegget skal jeg gå inn på hvordan markedsføring vil utvikle seg med årene som kommer. Når det kommer til markedsføring, så er den alltid under forbedring med å tenke nytt og teknologi som kan gjøre hverdagen bedre. Når jeg ble født, var det ikke smarttelefoner, selvbetjente kasser, apper til nettbutikker og ruter, alt dette har forandret seg med tiden.

Teknologi

Digital markedsføring er en stor del av markedet for bedrifter og organisasjoner. Teknologien er stadig i forbedring og nye digitale plattformer kommer til å lanseres. Spesielt temaet teknologi, dette er noe som blir forsket på og stadig nye teknologier kommer på markedet. Før kunne man kun kjøpe billett til tog/buss/bane på maskiner, nå har vi apper om vi handler billetter fra. Hva vil skje videre? Mest sannsynlig vil dette utvikle seg, hvordan vet jeg ikke. Men med tanke på teknologien og at vi lever i 2021, vil dette med tiden vise. Spesielt dette med roboter, er noe jeg tror vil fortsette og bli mer av. Allerede nå finnes det matbutikker som er selvbetjente som du kan kjøpe det du skal ha, også betale ved en selvbetjente kasse uten noen som ekspederer deg.

Teknologi - Venstre
bildet hentet fra HER

Sosiale medier

Spesielt dette rundt sosiale medier, er noe jeg tror kommer til å utvikle seg mye i fremtiden. Allerede nå markedsfører bedrifter seg via store profiler over hele verden, som for eksempel Kim Kardashian, Paris Hilton til norske kjendiser som Tone Damli. Dette er en verden som kommer til å bli på markedet og stadig nye endringer og teknologier kommer til å bli oppdaget. Slik at bedrifter og organisasjoner kan markedsføre seg med spørreundersøkelser, annonser og digital handel. Dette er noe som vil fortsette å utvikle seg mer, ettersom etterspørselen til at kjente profiler promoterer og det øker inntektene og statusen til bedriftene. Før var det veldig lite annonser på nettet når man for eksempel var på Instagram, nå kan man finne reklame flere annonser flere steder enn det man tenker over. Teknologien har utviklet seg ekstremt bare på ett par år, og er nesten umulig og tenke på hvordan dette vil utvikle seg videre. Eneste jeg vet at det blir mer nettbutikk shopping, enn å gå i en fysisk butikk. Dette på bakgrunn av at alt skjer nesten via telefon eller pc allerede nå, og er noe som ikke kommer til å bli forandret..

Er sosiale medier for alle? - Markedssjefene
Bildet hentet fra HER

Oppsummering
Alt i alt vil markedsføring på sosiale plattformer forbli, ettersom det er såpass stort allerede den dag i dag. Nye teknologier og løsninger vil komme med tiden. Jeg har sett utviklingen gjennom den tiden jeg har levd, og sosiale medier kommer til å vokse og vokse .