dig2100admin april 27, 2017

Internettet i Indonesia er bevoktet av en person. Alle nettverkskablene har en håndskrevet lapp på dem, der står det Amazon, Facebook, Twitter etc. Hva som skjer nå for tiden har lite å gjøre med teknologiens endring, men heller menneskelig endring. Det viktige spørsmålet:

Hvis du ikke har startet opp en business i år 2000, hvordan endrer du deg? Ofte ser man tradisjonelle bedrifter prøver å være moderne. Problemet er om du har 50 ansatte, så du skal sette i gang en endring som bare hadde fungert i en bedrift bestående av 10.

”Who washes the dishes at your company of the future?”

Å være en bedrift i år 2000, når de begynner å vokse bare er en plattform. I fremtiden kommer det ikke til å være folk som har jobber. Det kommer til å bli flere freelancers og selvstendig næringsdrivende. Arbeidet på fremtidens arbeidsplasser, vil være mer individuelt. Dette betyr at fremtidige ansatte ønsker å ha mer stillhet og mindre lyd. Dette handler ikke om å følge prosesser, men å la folk løse problemer selvstendig og på sin egen måte. Finne måter som lar dine beste ansatte knytte kontakt og bedre jobbmiljøet.

Flere som prøver å løse samme problem, er vanskeligere enn mindre team. Flere du ansetter, enda flere tanker og beslutninger må tas hensyn til. Dette betyr at et mindre team kan være mer effektivt, i enkelte tilfeller. Når våre arbeidsoppgaver endrer seg, bør også verktøyene. Det kulturelle spørsmålet er ”hvordan håndterer du prosjekter?”. Å degigne et 21st bedrift trenger mer enn en teknologisk endring. Fremhev folk som tør å feile, men som lærer av sine feil. Mindre team er bedre enn store, da det blir mindre tanker og beslutninger som må tas hensyn til.

«How do you drive a program of digital tranformation?»

Det ingenting naturlig ved å endre kulturen I en bedrift. Forskning viser at vi ikke kan måle om det trengs endring. De beste programmererne var de som satt i grupper med 4 eller flere. De som ikke var så effektive, satt mer for seg selv.

Finn måter å visualisere komplekse problemer på. I boston finnes det et selskap som lar andre se hvordan de gjør det ”realtime”.

”Are you giving your people enough prospect and refuge?”

Visst du ønsker å få mest ut av samarbeidet, må de være samlet. Intel israel – verdens smarteste kontor? Du må ”hacke” dataen til kulturen og finne ut hva kulturen er. Gjøre tiltak og endre kulturen på bakgrunn av dataen. Hvordan ville ting vært om vi kunne funnet fakta om bedrifters kulturer? Hvordan ville bedrifters kultur sett ut, dersom de hadde vært drevet av algoritmer?

Advokater i USA bruker algoritmer for å finne ut hvilke rettsaker som har størst sannsynlighet for å finne. Machine learning er en viktig faktor som lar oss finne ut hvor kostnadene bør kuttes. Når du tenker på hvordan du skal endre bedriften din, tenk på hvordan AI og algoritmer kan hjelpe deg. Bruk dataen du kan få tak i og gjør tiltak basert på fakta.

Digital revolusjon handler om å vite hvordan vi mennesker endrer vår forbrukeratferd og måten vi fremstiller oss på. Fremtiden inviterer oss til å tenke på en helt ny måte. Tenk nytt og kjapt!

Her kan du se videointervju med Mike Walsh:

 

 

PS: slidene fra Mike Walsh kan lastes ned her: http://www.mike-walsh.com/go