andreavanglo februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette innlegget skal jeg skrive om min digitale hverdag; hvordan jeg blogger og hvilke digitale tjenester som er med å bygge min digitale profil.

Hvorfor blogg?

I valgemnet Digital Markedsføring har vi av våre forelesere fått i oppgave å starte en blogg, en faglig blogg om digital markedsføring. Denne bloggen har hatt stor innvirkning på min digitale hverdag. Den har åpnet for nye muligheter jeg ikke trodde lå foran meg, og lært meg masse om temaer jeg ikke ante eksisterte. Bloggen har faktisk blitt ett verktøy, og som jeg anser som en solid studieteknikk.

Selve bloggingen har gått fra å være noe obligatorisk, til å bli noe som fenger og interesserer meg; det har blitt mitt prosjekt. Gjennom kurset har vi fått ulike «oppgaver», problemstillinger og teamer vi skal skrive om. Hvor vi har vært gjennom temaer som; Kunstig intelligens, plattformer, filterbobler og ekkokamre. Det har gjort at jeg gjennom disse blogginnleggende har tilegnet meg mer kunnskap, og gått mer i dybden innenfor de ulike delene av faget enn det vi går gjennom i forelesningene. Dette kaller jeg å ta del i egen læringen!

Digitale tjenester

Det er ikke bare bloggen som er med å utgjør min digitale hverdag, men også andre digitale tjenester. Dette er tjenester som vi blir oppfordret til å bruke i skolehverdagen, for å hjelpe hverandre. Et av dem er Google Docs, hvorav vi kan dele notater, tanker og meninger. Det har blitt et verktøy som gjør det enkelt å holde styr, organisere og fordele mengde arbeid på flere enn bare deg selv.

LinkedIn har også blitt en solid tjeneste som jeg benytter meg av daglig. Her kan jeg knytte kontakter og skape ett nettverk, legge ut relevant informasjon om meg selv og ikke minst dele blogginnleggene jeg skriver. Det hele kan knyttes opp mot senere jobbmuligheter, da jeg har noe konkret å vise til. Bloggen viser mulige arbeidsgivere følgende; godt bilde av hvem jeg er, hva innenfor fagfeltet jeg interesserer meg mest for, mine skriveferdigheter og formidlingsevner. Derfor vil jeg si at bloggen spiller en sentral rolle for min digitale profil, og min digitale hverdag forøvrig.

I tillegg til disse to er også Instagram med på å bygge min digitale profil. For meg brukes denne plattformen som en lagringsplass for bilder og minner. Her kan mine kontakter, eller følgere se hva jeg legger ut på feeden min, på stories og det er muligheter for å kommunisere gjennom kommentarer og private meldinger.

De ulike tjenestene ovenfor viser til ulike deler av min digitale profil, og spiller forskjellige roller i den digitale hverdagen. Tilgangen til informasjon, bildedeling, og underholdning er idag så lett tilgjengelig, og med mobilen er terskelen enda mindre.

/AndreaVanglo