Henriette Gulvik februar 12, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Første del av semesteret med Arne krokan er over og i første delen har oppstart av blogg og skrive blogginnlegg vært en stor del av kurset. Selv hadde jeg en blogg for mange år siden, der jeg skrev som en rosablogger, men la det fort fra meg igjen. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle lage en ny blogg, og ble litt skeptisk til det hele, men det har absolutt gått over alle forventninger. Vi har hver uke fått temaer som vi skal skrive om, og det har vært spennende å lese seg litt opp og ikke minst lære mye nytt. Ikke minst det å lage seg sitt eget domene og hjemmeside, som man kan få godt bruk for senere i livet.

Sosiale tjenester

Det er ingen tvil om at det digitale er en stor del av hverdagen til flere av oss. Blant annet bruker jeg personlig sosiale medier ofte, blant annet til å kommunisere med andre og å følge med på nyheter. Snapchat, Facebook, Messenger, Instagram, Linkedin og mail er blant annet applikasjoner jeg bruker daglig for å blant annet kommunisere med andre og å få en oversikt. Med det sagt er det fort gjort å ikke tenke over hvor mye det digitale påvirker oss, man skriver for eksempel nesten ikke for hånd lenger. På skolen blir for det meste PC-en brukt, og alt er lagret på ett og samme sted. Med PC-en kan man også bruke Google Docs, der man kan samarbeide med flere om skrivingen. I kollokviegruppen min bruker vi for det meste Google Docs når vi jobber med eksamen, og det er helt genialt for å få en god oversikt.

Linkedin

Linkedin er absolutt et nettsted man kan skaffe seg store nettverk og forbindelser. Ved å skaffe forbindelser, nettverk og ikke minst ha en god profil, har man en større sjanse for å få seg en god jobb. Selv brukte jeg finn.no en del før til å se på jobber, men da jeg skaffet meg Linkedin gjorde det søket og prosessen en del lettere. Linkedin gjør også prosessen lettere for å vise seg litt frem og for eksempel dele blogginnleggene for å få flere lesere og synspunkt. Selv kjenner jeg flere som har fått seg drømmejobben via Linkedin, så det er en sjanse for alle å bli sett dersom man gjør en liten innsats med profilen sin.

/Henriette Gulvik