emiliefg February 12, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I forbindelse med mitt fjerde semester hvor jeg fordyper meg i digital markedsføring har vi blant annet opprettet en faglig blogg. Denne bloggen fungerer som en plattform for læring og utvikling på flere plan. Selv er jeg veldig positivt overrasket over hvor mye man har lært gjennom denne digitale plattformen som en del av studie. Foreleser Arne Krokan gitt oss relevante tema å skrive om for hver gang. Dette har vært svært lærerike og fremtidsrettede tema som har gjort at jeg forstår en hel del om hvordan den digitale verden fungerer og hvordan den vil utarte seg.

Sosiale medier
Selv bruker jeg sosiale medier i stor grad. Jeg kan vel egentlig innrømme at det er slike tjenester som gjør at i det hele tatt åpner telefonen i situasjoner jeg egentlig ikke behøver å bruke mobilen. Når det er sagt så prøver jeg å begrense bruken av det i noen tilfeller da jeg synes det er fantastisk å få et avbrekk fra det og ikke være så tilgjengelig til enhver tid. Det jeg synes er positivt med SoMe er nettopp det at man kan kommunisere med venner på en veldig enkel måte. Det er samtidig veldig enkelt å uttrykke seg med emojis og bilder på snapchat istedenfor å ringe. På Instagram holder man seg oppdatert på hva venner driver med samtidig som det er plattform for mye inspirasjon og nyheter.

Bilde fra tidedrammen.no

LinkedIn

Personlig har jeg hatt LinkedIn profil en god stund, men ikke vært så aktiv der inne før nå den siste tiden. LinkedIn er en stor digital plattformtjeneste innen arbeidsmarkedet som fungerer som en digital nettside der du legger ut CV’en din tilgjengelig for alle. Arbeidsgiver kan finne deg og omvendt. Gjennom min tid med LinkedIn- profil har jeg erfart at aktiviteten der inne spiller en stor rolle. Når jeg legger ut mine blogginnlegg kan jeg se en hyppigere trafikk enn når jeg ikke legger ut. Helt utrolig at nettverk på mange måter kan skapes så fort som det gjør der inne. I dag er jeg ofte innom LinkedIn for å holde meg oppdatert på blant annet arbeidsmarkedet og for å knytte nye kontakter som potensielt kan komme til nytte i fremtiden.
Selv er jeg veldig spent på om min blogg og min aktivitet på LinkedIn kan være til drahjelp i jakten på drømmejobben etter endt studieløp.

-Emilie Gunnerød