David Neegaard Ljung februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Blogg

Jeg har satt opp en blogg dette semesteret fordi det er noe som var obligatorisk. Jeg synes det har vært interessant å skrive innlegg på bloggen etter hver forelesning og føler det er en god måte å lære på samt å huske det du har lært i forelesning. Jeg er en litt mer gammeldags type når det kommer til digitale tjenester og sosiale medier. På skolen foretrekker jeg å sitte i forelesning med penn og papir, jeg føler jeg lærer bedre da enn med en pc foran meg, men det å starte en blogg å skrive på den har absolutt vært spennende og noe nytt og jeg er alltid åpen for å lære nye ting selv om jeg kanskje foretrekker å gjøre det på andre måter.

Sosiale medier

Nesten alle benytter seg av sosiale medier i dag. Det er sjeldent du møter på noen som ikke har Facebook, Instagram osv. I fjor så bestemte jeg meg for å deaktivere alt jeg hadde av sosiale medier, jeg ble rett og slett lei. Jeg måtte reaktivere Facebook igjen for dette semesteret innenfor Digital Markedsføring, men jeg skulle helst vært uten, men dette er en personlig greie og jeg føler meg bedre uten sosiale medier. Vi har lært endel om teknologi, kunstig intelligens og lignende med Arne Krokan så langt dette semesteret og det har vært utrolig interessant og spennende. Det er en spennende og gåtefull framtid vi har i møte. Sosiale medier kommer ikke til å forsvinne, men heller utvikle seg til noe enda større og i en verden som utvikler seg slik den gjør nå er det viktig å ha en digital profil. Som nevnt så er jeg ikke den største tilhengeren av sosiale medier som Facebook, Instagram osv, jeg er en veldig privat person så jeg liker ikke å dele ting om meg selv med folk jeg ikke kjenner godt.

Fordeler og ulemper med en digital profil

Uten en digital identitet så kan man føle seg litt usynlig i blant. Er du borte fra sosiale medier en periode kan folk begynne å spørre om hvor du har vært osv. Jeg har vært der jeg alltid har vært.

Den største fordelen med å ha en digital profil som da vil si en kombinasjon av de mest populære sosiale media plattformene er penger. Man kan tjene seg søkkrik på sosiale medier og man trenger ikke engang å ha talent. Man kan ha litt flaks, være litt kreativ og hvem som helst kan gjøre det. Har du nok følgere så vil annonsører kontakte deg og ønsker å markedsføre sine produkter gjennom deg. Dette kan man tjene store penger på gjennom for eksempel Instagram. Andre fordeler er at folk kan se hvordan du er før de møter deg, men dette kan være både positivt og negativt. Man kan for eksempel utelukke personer der man får et negativt bilde av personen i sosiale medier når det kommer til ansettelser osv. Man kan også spare tid og penger ved å se på aktuelle kandidater på sosiale medier og kun tilkalle de man synes er interessante utifra det man har sett via deres digitale profil.

Når det er sagt er jeg veldig fan av Linkedin og synes at det er et veldig bra verktøy å ha. Man deler ikke personlige ting og det er store fordeler med å ha en god Linkedin profil med et godt nettverk mtp jobbmuligheter.