Andreas Kjeldstad Eriksen March 19, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei!

I dette blogginnlegget skal jeg fortelle om mine siste erfaringer når det kommer til rekruttering og ansettelse. Jeg har nylig vært i flere jobbintervjuer, noen gikk bra og noen gikk mindre bra. Når det er sagt har jeg akkurat fått beskjed om at jeg har fått jobb hos Brandhub AS og gleder meg veldig til å starte der!

Intervjuene med Brandhub AS gikk over all forventning. Jeg har veldig spent og nervøs timene før intervjuene, men i det jeg kom inn til selve intervjuet roet det seg. Grunnen til det mener jeg er fordi de var utrolig flinke til å intervjue meg på en slik måte at det ikke føltes ut som er intervju. Det føltes på ingen måte ut som en utspørring eller at jeg skulle bli grillet, men det var mer som en samtale mellom to parter som ønsket å bli bedre kjent med hverandre. Det føltes veldig trygt og behagelig å være på intervju, noe som gjorde at jeg fikk senket skuldrene og fikk svart reflektert og vist meg fram på best mulig måte. Tommel opp til Express Rekruttering!

Jeg var også på noen intervjuer hos et annet selskap noen uker tidligere som ikke gikk så bra. I ettertid kan jeg si at det var for det beste, men akkurat der og da kjente jeg på skuffelse og fortvilelse. Når jeg tenker tilbake på de to intervjuene jeg var på hos dette selskapet er det flere ting jeg stusser på. Intervjuene var veldig formelle, de hadde manus og det føltes nesten ut som om de var ute etter å ta meg få dårlige svar, som om de var ute etter meg. Det føltes kunstig og det virket som de rett og slett prøvde for hardt. Den følelsen jeg sitter igjen med er at de prøvde veldig hardt for at denne prosessen skulle virke profesjonell, men endte heller opp med motsatt utfall.

Jeg har prøvd å reflektert litt over dette også: «Hadde jeg følt det annerledes hvis jeg hadde fått jobben hos sistnevnte selskap? Eller hadde jeg fortsatt følt det samme?»

Jeg tror nok at jeg har ville sittet igjen med samme følelsen da også, selv om jeg hadde fått jobben. Når det er sagt er jeg veldig glad at ting ble som det ble, og gleder meg masse til å starte i ny jobb denne uken!

Rekrutting er noe jeg synes er veldig spennende og noe jeg ser for meg at jeg kan jobbe med i fremtiden. Dette er erfaringer jeg tar med meg videre inn i arbeidslivet og jeg er veldig glad for at jeg har fått oppleve både gode og mindre gode intervjuer, slik at jeg kan ta lærdom av det til den gangen jeg sitter på arbeidsgivers side av bordet under en rekrutteringsprosess.

 

-Andreas Kjeldstad Eriksen