zacharymyr januar 9, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Mine forventninger til dette halvåret

 

På torsdag 04/1/-18 hadde vi kick-off i” Digital markedsføring” hvor vi gjennomgikk oppsettet av forelesningene i emnet. Hva vi skal lære og hvorfor denne digitaliseringen er viktig for ikke bare oss markedsførere men alle forskjellige yrker

 

Vi fikk også møtt tidligere studenter og deres erfaringer og meninger om dette emnet. De la frem også pointers på hva som må til for å lykkes i dette faget.

 

Her er et par ting jeg forventer og håper jeg kan lære av i dette valgemnet.

 

1.   Steppe ut av komfortsonen

 

Dette punktet er kanskje en av de viktigste. Foreleserne Karl Philip og Cathrine nevnte før skoleåret startet at det forventes at man trer ut av sin komfortsone. Når jeg fikk beskjed om at man skulle opprette sin egen blogg og blogge om sin hverdag så stilte jeg meg spørsmålet” Hvorfor?” “ Skal eksamen gjennomføres gjennom bloggen?” “ Kanskje bloggen blir vurdert og det blir en satt en karakter ut ifra hvor mange lesere man kan tiltrekke” Jeg har jo selvfølgelig lært før dette emnet at en bedrift kan tilføre noe verdi gjennom sin blogg. Men jeg tenkte ikke mer enn det. Jeg var rett og slett uvitende

 

Men jeg syns det er viktig å gå ut av bobla si blant og lære noe nytt og få et nytt perspektiv. La meg gi dere et eksempel fra min personlige erfaring: Før så var USA, og landene i vest Europa de stedene hadde lyst å reise til, hadde ikke noe interesse for de asiatiske landene fordi jeg trodde de var” bak” og ikke like utviklet som oss. Også er det noe med at det er lettere å reise til disse vestlige landene fordi de er som Norge, det er mer komfortabelt å være med folk som er noenlunde samme som deg. Jeg var veldig eurosentrisk med andre ord. Men det var ikke før sommeren i 2017 hvor jeg reiste til Hong Kong, Singapore, Malaysia, Bali og Thailand hvor jeg innså hvor feil tankegangen min. Jeg ble overbevist om å reise til disse stedene av kjæresten min og gå ut av det trygge alternative som var Mallorca og Syden. Long story short, akkurat nå er Asia det eneste stedet jeg har lyst å reise til, det er fantastisk der!!

Man bør tre ut av sin komfortsone fordi da kan lære noe nytt og jeg elsker å lære noe nytt!

2.   Dypere innblikk i digital markedsføring.

 

Forventer også at går i dybden i digital markedsføringer og lære om for eksempel sosiale medier som ikke bare som kanal for bedrifter, men se på de komplekse aspektene som hvordan man skal skape engasjement og hvordan algoritmer avgjør om innholdet treffer målgruppen eller ikke. I tillegg lære oss kunnskaper som kan gjøre at vi stiller sterkere i arbeidsmarkedet.

 

3.   Spennende

 

Jeg forventer også at det skal være spennende, noe jeg tror det blir! På Kickoff fikk jeg møte våre dyktige forelesere som ikke bare har evig lang erfaring og kunnskap om dette feltet, men også lidenskapelige! Jeg så at foreleserne hadde et genuint interesse om bli kjent, hjelpe og bidra med å utvikle studentene sine. Jeg tror faktisk dette er et emne hvor jeg kommer til å føle meg tom og trist hvis jeg går glipp av en forelesning fordi foreleserne våres virket fantastiske!

The post Mine forventninger til dette halvåret. appeared first on Zachary Myr.