Lars2104 juni 18, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hvordan er det å etablere en nettbutikk? Er det vanskelig å få et produkt ut? Hvor mye penger må man legge i å starte en nettbutikk? Det er mange spørsmål som omhandler dette emne og det virker vanskelig, men det er overraskende lett hvis man setter seg inn i det. Vi har nå drevet med en nettbutikk i flere måneder og føler oss drevende på systemet vi bruker som er Shopify. Men hvordan skal man starte? Det kan være greit å først vite hva man vill

Unsplash.com

Produkt

Det viktigste punktet er og velge ut et produkt, uten et godt produkt vil siden kunne fort feile selv om den har et veldig bra oppsett. Shopify har noen enkle portaler for produkter som klær og billige Kina varer. Printful er en av de portalene. Her kan de hjelpe deg lett og lage et klesmerke med egen logo. Oberlo er den andre portalen som baserer seg mer på å være et mellom ledd for Ali Express. Men hvis man skal anbefale noe så ville det beste å kunne snakke direkte med en leverandør eller trader og ikke la det gå gjennom sider som tar en god del for mellomlegget. Ettersom du har funnet produktet ditt så er det viktig å finne domene.

Domene

Dette punktet er veldig viktig, for at en siden skal se og virke mest profesjonell ut må man anskaffe seg et domene. Shopify vil gi deg et domene i starten men det vil alltid slutte på shopify.com så viktig å kunne kjøpe et som enten har .no for det norske markedet eller .com for det internasjonale markedet. Vi som nettbutikk brukte godaddy.com for å kjøpe domene som koster rundt 120 kr i året, dette er en kostnad verdt å ta.

Hvordan og sette opp nettbutikken

Når man har produkt, navn og logo så har Shopify satt opp resten stegvis. Man starter med å legge til produktet sitt, der vil du lett kunne skrive en beskrivelse av produktet og hvor mange alternativer av produktet du vill ha, pluss pris.

Etter man har satt produktet i produkt
listen vil du kunne gå videre til temaer. Her skal du velge oppsettet av
hvordan nettbutikken din skal se ut. Flesteparten av temaene koster penger men
en god variasjon er gratis. Jeg anbefaler temaet ”minimal” hvis man skal ha en
veldig minimalistisk siden som ikke har mye forstyrrelser. Når temaet er valg
så kan du gå inn og mikse og trikse på siden, alt fra menyen til produkt
oppsettet.

Hva etter dette? Jeg anbefaler å utforske apper, her er det en stor variasjon av muligheter og jeg vil utdype meg i de jeg liker best.

Den første er ”easy FAQ by ndnapps” den vil hjelpe deg med å sette opp spørsmål og svar på nettsiden din og vil tilpasse seg veldig bra til google. Den andre appen er ”shopify Email” her kan man sette opp en lett email til alle som har satt seg opp til nyhetsbrevet. Den vil kunne sette opp en mal til deg og gjøre det lett å sende profesjonelle og oversiktlige mail.

Konklusjon

Jeg går ikke veldig dypt på verdt enkelt punkt men hvis man følger disse stegvis vil en nettsiden kunne settes opp lett med en total kostnad på ikke mer en 150-300 kr alt ettersom at man velger de 3 månedene gratis. Men for å kunne også få en suksessfull butikk vill mye spille inn på om man setter et godt initiativ på å ville drive det. En nettbutikk er ikke bare styrt av å drive det etter en mal men også etter vilje og ønsket til å lykkes.