linnlorentzen juni 17, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Som en del av dette semesteret har vi som sagt opprettet nettbutikk. Superspennende, ekstremt lærerikt og vanvittig skummelt er ord som har poppet opp under hele den prosessen. Det viktigste er selvfølgelig at det er ekstremt lærerikt, og alle de «gratis» godene vi får med oss fra dette semesteret, som alt det teoretiske vi lærer som for utløp gjennom praksis. Og alle de 13494 sertifiseringene vi har tatt.. 

Semesteret startet som vanlig: togtur inn til Oslo, kaffekø på Espresso House, 5 minutter gange opp Karl Johan før man dro fram skolekortet og låste seg inn på skolen. Dagene gikk og ukene var lange, men det var normalen. Helt frem til mars hvor ting ble snudd på hodet og alt ble annerledes. Og jeg må ærlig innrømme at det å sitte hjemme med undervisning på Zoom, og eksamensmøter på Skype, ikke har vært bare-bare. Enkelte dager har det ikke fungert i det hele tatt, mens andre dager har det vært veldig beleilig. Det gav også muligheten til å tjene penger når barnehagene åpnet igjen, men 100% jobb, 100% studier og eksamen ved siden av fungerte bare noen uker før det også sa stopp. Men hverdagen suser videre.

Plutselig var det tid for å opprette selve nettbutikken, og alt som fulgte med, og sosiale medier ble en viktig del av den prosessen. Vi valgte å opprette Facebook og Instagram, og satte i gang. Annonser ble laget og vi prøvde oss frem med ulike ting, og landet på ting og tang som VI følte oss komfortable med. Vi stod tross alt på ukjent grunn, og prøvde å komme oss i land. 

Det må prøves, feiles og læres, noe vi absolutt føler at vi har gjort..! Dersom vi velger å ikke videreføre nettbutikken, har vi uansett lært vanvittig mye i teori og praksis, og vi har fått en uvurderlig erfaring. Og ikke minst kunnskap vi kan dra med oss inn i en eventuell ny jobb. 

Det vi har sett gjennom disse ukene etter opprettelse er at Facebook er en enklere plattform for å få noen til å trykke «liker», istedenfor «Følg» på Instagram. Det er hvertfall våre observasjoner. Venner, familie og bekjente bidro alle i denne eksamensoppgaven, og må selvfølgelig takkes!! 

https://ladapparel.no