WilliamHofsnes april 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

https://brisenshop.no/collections/all

Denne uken startet del fem i valgfaget Varehandel: bærekraftig og digital. Foreleser Karl Philip Lund skal lede oss gjennom en rekke forelesninger hvor temaet er e-varehandel. Grunnet tiden vi er inne i nå, der skolen er stengt og forelesningene foregår over nett, har de to siste delene i faget blitt slått sammen. Det vil si at siste eksamen i dette faget vil bestå av både e-handel, men også digital markedsføring som Anders M. Mamen skal lede. Eksamen går ut på at vi skal opprette og designe en velfungerende nettbutikk og analysere trafikken på siden gjennom Google Analytics. Dette er delen jeg har gledet meg mest til i løpet av kurset og er spent hvordan vår nettbutikk vil se ut innen 19. juni, da eksamen skal leveres inn.

Under første forelesning ble vi introdusert for gjesteforeleserne Marius Schafferer og Ola Bjørnes Olsen – tidligere studenter på Høyskolen Kristiania og gutta bak Brisen Apparel AS. Som en innføring ved ett nytt tema, er det alltid greit å få høre andres tanker og tips, og hvordan de selv utførte oppgaven. De har vært i samme posisjon som vi er nå med å skulle lage en egen nettside, så og få høre deres tips var utrolig nyttig og skapte absolutt et engasjement om å gjøre det vel så bra! Schafferer og Olsen tok oss med gjennom hele deres prosess og hva som gikk bra og dårlig for de.

Gutta bak Brisen AS. https://brisenshop.no/pages/om-oss

Først og fremst, hva skal du selge?

Når man får en slik oppgave om å skulle lage og designe din egen nettbutikk begynner tankene å florere. Først og fremst må gruppen gå sammen om hva som skal selges – skal man selge et produkt eller en tjeneste? Skal man «finne opp kruttet på nytt», eller bygge videre på noe som allerede eksisterer? Dette er spørsmål som gruppen min og jeg stiller oss nå, noe også gutta bak Brisen AS gjorde da de fikk oppgaven.

For deres tilfelle var det ganske enkelt og greit. De ville selge merchandise med et jovialt og morsomt preg. Videre ville de lage noe eget og det å gjøre noe halvveis var de ikke interessert i. «Brisen» dukket fort opp i hodene deres og etter et par skisser, hadde de også en logo klar. Ideen var klar – Brisen skulle være en nettbutikk som solgte ulike klesplagg med fokus på ukompliserte design.

Kom med mange gode tips

I løpet av deres gjesteforelesning kom guttene med flere gode tips til oss. Ved hjelp av enkle detaljer på deres nettside, har de klart å skille seg ut fra mengden. Noen eksempler på hva de har gjort er å sende ut velkomstmail til nye kunder som registrerer seg, kunder kan registere mailen sin på nettsiden og få nyhetsbrev om ønskelig. En annen ting gutta valgte å gjøre, var å sende personlige hilsener til de som handlet klær fra nettsiden deres. En liten detalj, men som allikevel kan føles stor i kjøpers øyne da de føler seg verdsatt og inkludert. I tillegg er det med på å skape positiv word of mouth for Brisen AS. Tatt i betraktning at det er første nettsiden til gutta bak Brisen, må jeg si meg mektig imponert. Ikke bare på nettsiden og det de har klart å oppnå, men også de små detaljene nevnt ovenfor som er med på å gjøre siden deres enda mer gjennomført!

https://brisenshop.no

Hva med Brisen i dag?

Gutta bak Brisen kom med mange nyttige tips som gruppen min og jeg kommer til å ta med oss inn i denne eksamen. De hadde lagt inn mye forarbeid og virkelig gått inn for å løse denne oppgaven på best mulig måte. I løpet av eksamensperioden deres fikk de flere salg på nettbutikken og på lanseringsdagen omsatte selskapet for over 5000,- – noe som er veldig imponerende!

Etter endt eksamen valgte guttene å fortsette nettbutikken og i dag har Brisen blitt et AS. I tillegg er i de i kontakt med en fabrikk i Portugal om videre produksjon. Jeg ønsker Brisen AS masse lykke til videre!

Mine tanker

Etter første forelesning med mye nyttig informasjon fra foreleser og gjesteforelesere, er å starte tidlig med eksamen. Mange av tipsene til Schafferer og Olsen kommer gruppen min og jeg til å ta tak i og implementere i vår nettbutikk. Tiden fremover vil absolutt bli spennende og lærerik, og jeg gleder meg til å se hvordan vår nettbutikk vil ta form i løpet av tiden fremover!

William Hofsnes Pedersen

Kilder:
https://brisenshop.no/pages/om-oss