Livkarin2 juni 16, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi legger stadig merke til at medievanene forandrer seg med årene. I forbindelse med opprettelsen av nettbutikken i del 3, så gikk vi inn for å promotere den på sosialemedier. Når man starter opp som e liten bedrift på et stort marked, er det viktig å velge riktig kanal som vil slå an best for bedriften. De plattformene som kanskje var populært å reklamere for bedriften sin noen år tilbake, kan hende ikke vil slå ut like godt i dag. Det er derfor viktig at man må ta stilling til å alltid være i endring, finne ut hvor målgruppen befinner seg og starte der. Hvilken plattformen vil man få best mulig gjennomslag i 2021?

Når man skal markedsføre en bedrift er det viktig å legge av penger til ressurser og penger, slik at det kan gi mest mulig fortjeneste på kort og lang sikt. Det er veldig viktig å tenke strategisk slik at man kan nå de riktige personene.

Tik tok

TikTok: Hva er det og hvorfor snakker alle om det? | Komputer.no
Photo: Shutterstock

Tiktok har blitt en viktig satsnings kanal for flere. Her har man mulighet til å legge inn kort videosnutter over arbeidet man gjør, eller noe man skal reklamere for. Når man skal publisere et innlegg på Tiktok, har man mulighet til å «tagge». Det som er vanlig å tagge er for eksempel ting og situasjoner som er med i videoen. Dette gjør man fordi det skal være enklere for folk som er interessert i det samme, og finne frem. Vil man i tillegg at videoen skal trende, så tagger man «FYP» som da står for «for you page».

Algoritmen til Tiktok handler nemlig om hvor lenge noen ser og engasjementet rundt det, med kommentarer og «likes». «Hvis du klarer å få noen til å bli på videoen din gjennom hele lengden på innlegget, vil du oppnå suksess. Hvis du får folk til å like og kommentere i tillegg, er dette punkt nummer 2 som TikTok algoritmen ser på. Klarer du å få dem til å se videoen flere ganger og kommentere? Da vil man mest sannsynlig gå det man kaller «viral» (Daniel Theodor Henriksen, Tiktok). Så er her det store muligheter for å få gjennomslag for bedriften sin, det handler bare å være taktisk.

Man kan finne de riktige kanalene for deg og din bedrift på ipsos for å få den siste oppdatering over hvilke kanaler som gjelder i 2021. Men igjen, det er ikke sikkert at det er alle som er relevant for deres målgruppe, så her lønner det seg å undersøke litt. Ipsos skal gi deg den oversikten du trenger over hvor mange som har for eksempel bruker instagram, hvilken kjønn, aldersgrupper og aktiviteten til brukerene.

Photo: skjermdump fra ipsos

Som nyoppstarta bedrift er det viktig å bli sett. Vår nettside vi lanserte nøyde seg mot unge jenter i alder 13-25 år. Den aldersgruppen finner man som regel på Instagram. Så våre markedsføring for virksomheten fore gikk for det meste der. Vi på instagram er det mulig å betale for promotering. Som sagt tidligere er det svært viktig å bli sett i start fasen. Dette er en investering man bør gjøre for å komme ut på markedet. Man kan også opprette en profesjonell konto på instagram, da det vil hjelpe dere å få et innblikk på aktiviteten på profilen deres. Man finner fort ut av hva som slår best an og hva som ikke gjør det. Slik vil dere få et godt utgangspunkt for å tilpasse dere og gjøre riktige endringer over tid.

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121