annikenuhl mai 3, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Lurer du på hvordan din bedrift, dine ansatte og du selv kan oppnå struktur, tydelighet og fokus? Da bør du lese videre! I dette innlegget skal det nemlig handle om et system som fortsatt er ganske ukjent for de fleste norske bedrifter. Et system som ved riktig bruk kan utgjøre stor suksess for deg og din bedrift… Nemlig OKR

Hva er OKR? | DIG2100 (2103)

Hva er OKR?

OKR står for Objective, Key Results og er et system for gjennomføring. For å få gode ideer til å komme til live, kreves det også god gjennomføring. Det er dette OKR styresettet skal være et hjelpemiddel for. Ved hjelp av OKR skal du kunne sette deg utfordrende og ambisiøse mål og jobbe kontinuerlig frem mot disse med fokus på riktige aktiviteter underveis. Key Results er målbare, noe som fører til økt engasjement rundt det å ville nå målene sine uavhengig av hvor utfordrende de måtte være. Dette igjen fører til at riktig bruk av OKR kan føre til at bedriften din jobber mot å oppnå det uventede, som igjen vil kunne føre til ekstraordinære resultater og suksess.

Hvorfor bruke OKR?

Det finnes mange gode grunner til å benytte seg av OKR. Dersom du har personlige mål eller mål for bedriften din, kan OKRs hjelpe deg å nå disse målene uavhengig av hva slags type mål det handler om. OKR prosessen hjelper til med å gjøre om gode ideer til fantastiske gjennomføringer. Jeg skal nå se på 2 gode grunner til å ta i bruk OKR:

1. OKRs hjelper deg med å formulere dine mål
Det første steget man må gjennomføre ved OKR er å opprette Objectives, altså hva du ønsker å oppnå, enten det er privat eller jobb. De beste objectives lages dersom man har satt seg høye og utfordrende mål, så dette ønsker man sikte etter.

2. Hjelper deg med spore og måle fremgangen

Fortsatt litt usikker på hva OKR er godt for? Se denne korte, men lærerike animasjonsfilmen for å få enda mer forståelse av det smarte systemet.