dig2100admin April 27, 2017

Først: Gratulerer så mye til Ole Vinje med ærespris!

Ole Vinje har jobbet med netthandel i 20 år, og har derfor vært med på utviklingen. Komplett.no startet med at man lastet ned en PDF og ringte inn for å bestille, i dag jobber de mot å lansere en markedsplass!

Markedsplassen

Markedsplassen Komplett.no skal lansere skal ikke være en innovasjon, men en evolusjon. En utviklingen av den “tradisjonelle” netthandelen.  Som sammenligning trekker Ole Vinje inn en markedsplass i Istanbul. På en slik markedsplass finnes det mye rart, og flere av tilbyderne selger også samme produkt. Dette konseptet ønsker Komplett.no å ta med seg i utviklingen av markedsplassen.

Komplett ønsker å skap en digital markedsplass for kundene, hvor de vil fokusere på å være den nære i markedet – ha et regionalt marked med mer nærhet til kunden. Han tror at det fortsatt er plass til mindre aktører med mer regionalt fokus, selv med tanke på høy konkurranse.

Med nærhet og kunden i fokus

2017 kommer til å være et av de viktigste årene i denne histroeien pga lansering av markedsplassen. De gir andre nettaktører mulighet til å bli en del av komplettsplattform. Det kommer til å bli en plattform med komplett sine kjerneverdier, men også en del utvikling mot mange alternativer. Det fordi de ønsker at konsumenetene skal kunne komme til komplett fordi de har maneg alternativer. De skal bygge det med nærhet og at ikke de blir en fjern amerikansk aktør.

De vil konsentere seg om 3-4 markedplasser – fordi de tenker på vitkigeheten rundt nærhet og lojalitet.

De gir et tilbud fra tre forskjellige aktører – det for å forsterke kundenes ønske om å gjennomføre transaksjonen hos dem. Ambisjonen er at kundene ikke skal gå til andre sider.

Det som er ambisjonen er å sette kunden først og gi kunden relevant kundeopplevelse. Dette er lett å si spesielt med den tekolgiske utviklingen – Det handler om hvordan man bruker og utnytter teknolgien til å gi den gode kundeopplevelsen. det handler ikke om at det er machinelearning som skal løse alt, det er utnyttelse av teknologien.

Teknologisk utvikling

Det har vært en enorm teknologisk utvikling, hvor det er teknologien som hjelper oss til å kunne utvikle oss. Det ligger en enorm kraft  i teknologien, hvis du bruker den riktig. De jobber mye med teknologi og mye innovasjon med å tørre å satse å gå inn i andre markedssegmenter.

De bruker magefølelsen og tester og det er spennede. De må også kjempe mot tradisjonelle måter å tenke på, spesielt med prosusenetene som har sterkt fokus på de kanalene de allerede har skapt da ofte fysiske.

Fremtidens investorer

Bruk tid og ikke bli stressa, men sett dere godt inn i de mulighetene som ligger der, fordi de er enormt store. Hvis ikke du vil bruke så mye tid på det, så kan du bli med på komplett sin markedsplass – de legger mye energi og penger i innovasjon og datainnsamling. Via denne markedsplassen får man en enorm makt i markedet – det vil gi en enorm konsumentmakt.

Kunstig intelligens

Maskiner som begynner å bli selvtenkende. Kommer dette til å treffe oss ? Ja det er han ikke i tvil om. Komlett har sett på Watson og alt det fantastiske han kan løse. Det er mange produkter og muligheter som kommer i denne sfæren. Dette kan komme til å bli krevende for mange, men det er da viktig å finne de man dra best utnytte av og levere god kundeverdi.

Komplett sin ambisjon er å bygge opp en nordisk plattform og det er krevende nok for en liten bedrift, men han tror det er mulig. det fordi komplett forstår teknologiens muligheter og unyttelser. De legger enromt mye ressurser i det å forstå teknoligen.

Hvorfor gjør de det, jo fordi de tror veksten fremover er der, fordi kundene vil kun handle på et sted og fordi de nordiske aktørene trenger en utfordrer og der vil komplett være en del av utfordrerne.