Om dig2100

Den beste predikatoren på fremtidig suksess

Ifølge Googles tidligere HR-sjef Laszlo Bock og et studie basert på 100 år med forskning på rekrutteringsdata, er relevante arbeidsprøver den beste predikatoren på fremtidig suksess i en stilling. Kort sagt betyr dette at hvis en bedrift skal ansette en analytiker, så er det smart å gi vedkommende et sett med data og be dem tolke dataen. Skal man ansette en fotograf, så bør man gi vedkommende en arbeidsprøve som er relatert fotografering. Skal man ansette en digital markedsfører så er en blogg en veldig relevant arbeidsprøve.

Hvorfor blogge?

Ved å sette opp WordPress, så blir man kjent med systemet som drifter 25% av verdens nettsteder. Ved å implementere Google Tag Manager og Google Analytics, så får man mulighet til å bruke et verktøy som brukes av de fleste bedrifter. Ved å skrive innlegg, utvikler man skriveferdighetene. Ved å lage videoer får man praktisk erfaring med en av mest kraftfulle mediene som finnes. En blogg er kort og godt en fin måte å utvikle ferdigheter og samtidig vise potensielle arbeidsgivere hva man kan.

Dig2100(2102) er et valgfag på Høyskolen Kristiania der studentene veksler mellom å gå på forelesning, jobbe med praktiske oppgaver på egenhånd og publisere blogginnlegg om det de lærer, men også selve læringsprosessen.

Karl Philip Lund er foreleser i valgfaget Digital markedsføring på Høyskolen Kristiania. Han jobber med digital markedsføring i INEVO