WilliamHofsnes juni 17, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette innlegget er skrevet sammen med min eksamenspartner og medstudent, Benjamin Redzic.

I dette innlegget vil vi forklare hvordan vi opprettet og lanserte en nettbutikk, som er i forbindelse med siste eksamen dette semesteret. I samarbeid med Benjamin, har vi lansert nettbutikken Frenzyshop.no. Frenzyshop består av komfortable klær til herre, som vil si alt fra hoodies og long sleeves, til capser. I del 1 vil vi ta for oss oppstarts- og planleggingsfasen.

Oppstartsfase

Da oppgaven ble utlevert fikk vi begge litt panikk. På grunn av Covid-19 ble både e-handel og digital markedsføring slått sammen til én eksamen. Vi skjønte fort at det lå mye arbeid foran oss. For å starte prosessen satt vi oss ned og begynte å brainstorme hva vi kunne selge. Klær er noe vi raskt fant ut at vi ønsket å satse på. Det ble også klart ganske tidlig i prosessen at vi ikke kom til å selge fysiske produkter på vår nettside.

OKR

Etter å ha blitt enige om å selge klær, begynte vi på våre OKR-mål. OKR er noe vi lærte helt i starten av emnet med Karl Philip Lund. Målene skal være en motivator for oss til å jobbe hardt og gi oss et ekstra push. Det er viktig å sette seg høye ambisjoner, som også er realistiske og oppnåelige. Vår OKR består av ett hovedmål og fire delmål. Målene skulle oppdateres hver fredag. OKR´en for frenzyshop så slik ut:

Objective: Opprette en velfungerende og brukervennlig nettbutikk for kundene. I tillegg få større kompetanse på å lansere og drive en nettbutikk.

KR1: Få en funksjonell nettbutikk (10/10)

KR2: få 300 besøkende på nettbutikken våre i løpet av eksamensperiode (7/10)

KR3: Få 30 abonnementer på nyhetsbrev innen semesterslutt (7/10)

KR4: Få 500 følgere totalt på tvers av sosiale medier (3/10)

Planleggingsfasen

Etter å ha bestemt oss for produkter vi skal selge, begynte vi å tenke på navn. Jeg tror vi «runda» hele Google etter søken på et kult og enkelt navn til nettsiden vår. Etter mye fram og tilbake endte vi opp med, som du sikkert har skjønt – Frenzy. Vi følte dette var noe som var kort og greit. I tillegg er det noe som er enkelt å huske. Videre begynte vi å designe logo. Vi lagde tre ulike design og tok et valg ut ifra hvem vi likte best av de. F´en i frenzy skulle være litt spesiell og skape oppmerksomhet.

Med nettsiden ønsket vi å skape et stilrent og enkelt design. Den skulle være oversiktlig og brukervennlig uten for mye knapper og farger. Derfor lagde vi en nettbutikk som er ganske rett frem, med en enkel layout bestående av sort og hvit. Vi har organisert slik at produktene er i forskjellige kategorier, så kunden kan trykke rett inn på for eksempel «hoodies» om det er det han måtte ønske. Nå har vi gått inn i sommermånedene og da har vi valgt å fremheve våre long-sleeves og capser.

For å opprette og designe falt valget vårt på Shopify. Vi har aldri designet en nettside før, så her har vi feilet mye, men også lært veldig mye. Skal man lære må man bare sitte å trykke på alt mulig og prøve seg frem, noe vi også gjorde.

Kjøp av domene

Etter at vi opprettet en Shopify-bruker, valgte vi også å kjøpe et domene. Dette gjorde vi fordi det ser mer profesjonelt ut, i tillegg til at det gjør det enklere for kunder å huske nettadressen. Vi kjøpte domene frenzyshop.no via webhuset – noe som fungerte veldig bra!

Dette var del 1 av hvordan vi opprettet og lanserte vår nettbutikk. Det vil komme en del 2 ganske så snart hvor vi tar for oss gjennomføringsfasen og annet materiale som hjalp oss på veien til å lansere.