Benjamin2808 juni 17, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette er del 2 av blogg innleggene del 1 kan du se på https://www.williamhofsnes.com/, les Del 1 før du leser del 2.

Implementering av Mailchimp i nettbutikken.

Første steget er å opprette en Mailchimp konto, den mailen som du lager kontoen med bruker Mailchimp for å holde deg oppdatert. Under ser du bilde som viser hvordan det ser ut.

Shopsynk to Shopify

Etter at vi har opprettet en konto kan vi velge å koble Mailchimp til Shopify-konto og nettside. Vi valgte å bruke Mailchimp siden vi ble skjent med dette verktøyet gjennom tidligere studenter som tokk seg tid til å fortelle oss om verktøy som de brukte. Vi bruker Mailchimp som en del av e-postmarkedsføringen.  For å koble Mailchimp med Shopify må man laste ned en app som synkroniserer disse plattformene med hverandre, kalt «ShopSync».

Når vi kom inn på Shopify brukeren, trykket vi på «Apps» og deretter trykket vi en Knap i høyere hjørnet kalt «Shopify App Store».  Deretter søkte vi «ShopSync» i søkefeltet. Denne appen lastet vi ned og fulgte enkle instrukser for å få koblet Mailchimp til Shopify.

Når man skal lage et nyhetsbrev på Mailchimp må man gå gjennom noen enkle steg. Første steg handler om klikk deg inn på «Campaigns» og velg «Create Campaign» på høyresiden av skjermen. Og da fikk vi opp

Lansering av nettbutikk

Vi implementerte alt det vi trengte til nettbutikken. Vi var klar til å lansere Frenzyshop. Vi testet nettsiden hver dag for å få den optimalisere standarden som vi kunne ha til våre kunder.  Det var en stress full dag, vi gikk gjennom alle tilbakemeldinger for å forbedre/ fikse problemene som oppsto på nettsiden. Men lanseringen gikk som planlagt. Det var utrolig gøy å få en mulighet å designe og lansere en nettbutikk, det har vært veldig lærerikt og vi kan lære av feilene som vi har gjort. Målet vårt var å lansere en velfungerende nettbutikk, og dette klarte vi.

Evaluering av prosjektet

Vi har jobbet i flere måneder med dette prosjektet, det har vært mang utfordringer som vi har møtt på. En av utfordringene er COVID-19. COVID har gitt oss en ganske stor utfordring, det var en av de store grunnene til hvorfor frenzyshop ikke selger ekte varer. Vi Var også usikker på om vi ville klart å få til en funksjonell nettbutikk. det har vært både lærerikt og hvert utfordrende å gå utenfor komfortsonen og faktisk se suksess.