Simen Sollihogda april 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi er for alvor i gang med tredje modul i faget Digital Markedsføring. Det er ikke til å legge skjul på at COVID-19 har gjort et kraftig inntrykk på student hverdagen. Det er svært sannsynlig at resten av semesteret vil foregå digital, dette medbringer større individuelt ansvar hos studentene. Planer, forelesninger og oppgaver blir publisert på ulike nettsteder og det er derfor viktig at man er engasjert og følger med i svingene.

Kurset Digital Markedsføring handler i stor grad om personlig merkevarebygging, kunsten om å spille på seg selv og vise frem de egenskapene man har slik at man blir mer attraktiv for mulige arbeidsgivere. I forelesningen den 21. april hadde Karl Philip Lund invitert en kollega og tidligere digital markedsførings student, Operativ Markedsassisten i Inevo, Julie Foss. Hun snakket om nettopp dette å bygge personlige merkevare.

Det ble snakket en del om LinkedIn, som i hovedsak er plattformen vi bruker for å vise oss frem på markedet. Viktigheten av førsteinntrykk, oppdatert informasjon, kontaktinfo, erfaring og liknende. Jeg syntes personlig at LinkedIn var litt overveldende i starten og var usikker på hvordan jeg skulle markedsføre meg selv på en god og fortrolig måte og ikke minst hvem det er jeg vil markedsføre til.

Julie forklarte hvordan man kan danne seg et nettverk man selv er fornøyd med, der man har tilgang til de arbeidsgiverne og kontaktene man selv ønsker å bli sett av. Det ble også lagt vekt på viktigheten av å dele innhold og være aktiv, det hjelper ikke bare være på LinkedIn uten å bidra eller vise seg frem. Noe som var en «eye-opener» for meg var statistikken på antall brukere som er registrert, og hvor mange av disse som faktisk deler innhold.

«Av 500 millioner brukere deler bare 3 millioner brukere innhold ukentlig, det utgjør kun 6% av LinkedIns brukere»

Dette sier mye om hvor gode muligheter man har for å bli lagt merke til.

Intern Konkurranse

DIG2103 er en stor klasse med mange studenter som i tillegg har blitt slått sammen med Varehandel klassen. Hvilket betyr at det er mange som nå jobber med samme utgangspunkt og ønsker å oppnå det samme, en jobb hvor man trives og passer inn. Det er ingen tvil om at det er nok jobber der ute, men noen stillinger og arbeidsplasser er bedre enn andre. Dette skaper en intern konkurranse om de beste jobbene blant oss studenter. En slik konkurranse gir motivasjon og ønske om å gjøre det lille ekstra for å bli lagt merke til. Resultatet av dette skaper en god kultur og gjør oss studenter mer konkurransedyktige som er en viktig del av det å markedsføre.

Hva med meg?

Jeg har allerede lært mye om viktigheten av personlig merkevarebygging siden vi startet dette faget i januar og jeg har blitt flinkere på å sjekke LinkedIn og oppdatere informasjon om meg selv. Foreleserne er flinke på å få oss opp og frem, slik at vi kan nå potensialene vi virkelig har. Vi er mer motiverte, aktive og frempå i forelesninger og når vi løser oppgavene vi får. Det største jeg har lært er måten jeg presenterer meg selv på, at jeg heller skal legge på litt ekstra og faktisk skryte av meg selv, ikke være for ydmyk og redd for å gi meg selv litt «credit». Bloggingen har også vært noe problematisk da jeg ikke er spesielt glad i dele det jeg skriver med alle og enhver, men dette har jeg også blitt flinkere på.

Jeg bestemte meg for å starte denne bloggen på engelsk, for å nå et større publikum. Nå som vi er omtrent halvveis har jeg lyst til å prøve et par innlegg på norsk, for å se om dette gir noe utslag på Google Analytics. Jeg har hatt flere lesere fra rundt om i verden, blant annet USA, men jeg ønsker nå å se om jeg klarer få flere lesere om de så bare er mennesker som forstår norsk. Dataen jeg samler inn kan jeg bruke til å ta videre vurderinger rundt denne bloggen.