Henriette Gulvik april 23, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Vi er nå inne i tredje del av semesteret der Karl Philip skal ta oss igjennom om E-varehandel og blant annet lære oss om hvordan vi benytter oss av OKR og produserer vår egen nettbutikk.

Første forelesning

Første forelesning foregikk over Zoom og det var absolutt en god måte å holde forelesningen på med tanke på situasjonen som foregår nå. Under forelesningen var det blant annet tre gjesteforelesere som har hatt digital markedsføring som valgfag før. To av dem fortalte om deres erfaring med nettbutikk, noe som var veldig lærerikt å spennende å høre om med tanke på at vi skal gjøre det samme på avsluttende eksamen.

Personlig merkevarebygging

Julie som den tredje gjesteforelseren fortalte også om sin erfaring med nettbutikk og valgfaget. I tillegg til det fortalte hun en del om personlig merkevarebygging på Linkedin og hvor viktig det egentlig er med tanke på å gjøre seg mer attraktiv på jobbmarkedet. Personlig merkevarebygging vil i hovedsak si at man skal markedsføre seg selv og sin kjernekompetanse – altså hva man har å tilby av erfaring, kompetanse og interesser.

Søke på LinkedIn | LinkedIn Help
Bilde fra linkedin.com

Viktigheten av en god linkedIn profil

Videre gir Julie nyttige tips på hvordan man kan gjøre seg mest mulig attraktiv på Linkedin ved å legge til ulike erfaringer, sertifiseringer, kompetanse, erfaring mm. I tillegg forteller hun om viktigheten ved å tørre å være frempå og ikke være redd for å vise seg frem. Nettopp ved å gjøre dette kan plutselig drømmejobben banke på døren.

Ved å følge med på Julie sine tips under forelesningen vil jeg personlig si at jeg ble mer motivert til å rydde opp på min egen Linkedin-profil og i tillegg vil jeg være mer aktiv på min egen profil. For hvem vil vel ikke bli kontaktet på linkedin på grunn av en god profil?

/Henriette