christinalundsten juni 5, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I fjerde semester på Høyskolen Kristiania har vi valgfag, og jeg har som tidligere nevnt i bloggen at jeg går Varehandel: Bærekraftig og Digital. Ole Aaknes og Hedda Sæther er de jeg skriver eksamen med dette semesteret, og vi har vært et godt team.

www.aerlig.no

Da jeg fikk høre at jeg skulle lage egen nettbutikk ble jeg umiddelbart veldig glad og motivert, for det er noe jeg har drømt om å gjøre senere i tid. Samtidig skal jeg innrømme at jeg ble en smule skremt, for jeg hadde ingen kompetanse på forhånd og det virker rart at man plutselig skal ha en egen nettbutikk.

Vi har gjort oss mange erfaringer rikere, og jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at jeg aldri før har jobbet så hardt med skole i hele mitt liv. Jeg har brukt cirka 10 timer om dagen på å lese, undersøke, feile og teste ut alt som skulle gjøres med nettbutikken, samt alt som hørte til det å ha en egen nettbutikk.

Vi har vært flinke på å bruke kontakter, samtidig som vi har kontaktet ulike aviser og medier for å få omtale.

Først og fremst fikk vi min tante, Ellen Fossli, som er grafisk designer og driver firmaet Kirell til å lage logoen vi hadde designet i .ai og .png format slik at vi kunne bruke det på produktene våres.
Vi innså etterhvert at vi kanskje hadde vært trege med å bestille vareprøvene til photoshooten, som resulterte i at vi ikke hadde egne miljøbilder til nettbutikken og sosiale medier.
Vi bestilte varene raskt etter dette, men de kom ikke frem i tide til lanseringen av nettbutikken og ble derfor nødt til å spørre Ellen om enda en tjeneste – photoshoppe logoen inn i bilder tatt hjemmefra. Vi dro ut og kjøpte t-skjorter på H&M og tok noen bilder i hagene våres, bare for å ha noe å vise frem.

Lanseringen av nettbutikken gikk over all forventing! Fredag 22. mai ble datoen vi lanserte nettbutikken, og vi hadde markedsført om dette i to uker på alle våre sosiale medier, samt epost til våre registrerte medlemmer.

Vi startet dagen med et smell, og opplevde selvsagt litt komplikasjoner med frakt på noen av produktene. Vi ønsket å ha frakten inkludert i prisen, og hadde derfor markert hos Printful at dette skulle ligge som en del av prisen. Problemet kom da vi la til varianter – det vil si at Logo Tshirt i hvit for eksempel også skulle ligge inne i sort – fikk vi ikke huket av på denne boksen og det kom derfor dobbel frakt på de nye variantene.
Vi fikk heldigvis orden på dette raskt, og utforsker mulighetene for å refundere det ekstra beløpet de tre kundene har betalt.

Det skal sies at vi er fornøyd med utfallet, og takknemlige for at alt ikke har gått på skinner. Det har gitt oss en unik mulighet til å lære litt ekstra.

Ellers opplevde vi en vellykket start med omsettelse på over 4000kr den første dagen! Vi hadde ca. 10 handlende kunder og det har økt hver dag.

www.aerlig.no

Vi har også brukt mye tid på å få kontakt med andre medier, som resulterte i omtale i både Ås Avis, Østlandets Blad, E-handel og Tønsberg Blad. Dette gjorde at vi fikk en del visninger på nettsiden, samt nye påmeldinger til nyhetsbrevet.