misha1811 juni 17, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Sett opp en funksjonerende nettbutikk….Ja vell. Veien til å sette opp nettbutikken var gøy, men også krevende. Etter å ha funnet ut av hva vi vil selge og kom frem til å samarbeide med plateselskapet Wave Oslo begynte spørsmål å dukke opp. Hvor skal vi starte og hvordan skal vi faktisk få dette til?

Nå gjaldt det å finne ut hvordan vi faktisk skal produsere og trykke klærne var. Vi hadde ingen anelse på hvordan vi skulle klare det. Å ha produksjonen i utlandet var en skremmende. Hvordan vil kvaliteten være? Hvordan skal vi kunne løse problemer fortest mulig? Er det sikkert? Kan man stole på leverandøren? Hva med forsinkelser? Det er viktig for oss at produktene skal ha god kvalitet. Det som virket tryggest og effektivt var å finne trykkeri her i Norge. Vi gikk rundt og hørte fra flere trykkerier, men det føltes ikke helt riktig med tanke på hvor dyrt det var og vi ikke hadde nok kapital. Litt frem og tilbake fikk vi vite om Printful. Dette gjorde hele prosessen vår så mye enklere!

Printful er en Print-on-demand leverandør som vil si at produktene blir produsert når de blir kjøpt. Printful gjør det enkelt å legge egen logo og design på et bredt utvalg av klær. Printful gir oss muligheten til å starte en nettbutikk uten kapital. De står bak printing, lager og shipping. Noe som passer bra for oss, da vi ikke har noe erfaring når det kommer til produksjon, lager og shipping. Man trenger ikke å gjøre egne innkjøp til nettbutikken for å ha varer på lager. En ganske enkel måte, samtidig som at du selv kan legge inn prisen inkludert frakt. Printful blir brukt av mennesker rundt hele verden og det var tidligere studenter som også tok i bruk leverandøren som fikk oss til å føle oss trygge på å bruke Printful.

Hvordan legge inn varer fra Printful til nettbutikken din?

Du kan enkelt legge til varer rett fra Printful sin hjemmeside til din nettbutikk. Vi tok i bruk WIX som vår nettbutikk. Før du kan legge inn varer på nettbutikken din må du ha lagd en nettbutikk, eksempel gjennom WIX. Deretter må du koble nettbutikken din til Printful som du gjør ved noen få klikk.

Dette kan du gjøre ved å følge denne linken https://www.printful.com/integrations

Her finner du din nettbutikk plattform og følger de få instruksjonene som blir gitt. Veldig enkelt og greit.

Det første du gjør er å legge inn produkter på “Product Templates”.

Printful har et bredt utvalg av hva du kan selge. Vi i waveoslo.shop har både hettegensere, mobildeksel og bucket hat.

Etter å ha valgt produktet og fargen kan du nå designe den. Du kan sette inn ditt eget bilde ved å trykke på «Choose file». Man kan også skrive tekst ved å trykke på «Add text». Velger du en genser kan du velge mellom å printe eller broderi. det er mye gøy man kan gjøre!

Når du er fornøyd med produktet kan du trykke på «Continue» og «Save product template»

Nå som produktet ditt er lagret i «Product templates» er det på tide å få den inn på nettbutikken. Da klikker du på «Add to store»

Velg hvilken farger du vil tilby. Har du valgt en genser eller noe lignende skal du også velge forskjellige størrelser du vil ha i nettbutikken. Bucket hat kommer i one size. Trykk videre på «Proceed to mockups»

Her kan du velge hvordan du vil at produktet skal vises i nettbutikken din om du ikke har dine egne bilder. Det er ikke så veldig mye å velge mellom når det kommer til Bucket hat. På klær er det både bilder av bare klærne og modeller som har dem på. “Flat-lays” betyr at produktet er tatt bilde av når det ligger på bakken. Har du valgt et unisex produkt kan du velge å legge til flere bilder som mockup. Det kan være lurt for å vise hvordan produktet ser ut på både jenter og gutter. “Lifestyle mockups” viser et litt mer hverdagslig bilde av det, så man får følelsen av at det er slik det faktisk vil se ut.

Trykk på “Proceed to details” for å tilpasse produktet enda mer til nettsiden din.

Her kan du gi produktet ditt det navnet og beskrivelsen du ønsker skal vises på nettbutikken. Du kan lett endre dette senere om du vil. Trykk videre på «Proceed to pricing»

Å sette riktig pris til produktene kan være litt forvirrende. Vi ser at varen koster 160.32kr uten tax og shipping. Det er den summen som går til Printful + shipping. For å finne ut hva shippingprisen til varen vil være kan du sjekke det ut her https://www.printful.com/shipping. Her finner du ut hva shippingprisen på de forskjellige varene er basert på hvor du befinner deg. Det er en fin video som også forklarer deg i dybden.

Jeg ser at shippingen vil koste 96.53kr for Bucket hat. Prisen til Printful blir da 256,83kr.

Til slutt trykker du “Submit to store”. Varen din vil bli lagt inn på din nettbutikk!