Brage Tellebon January 18, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Det finnes mange forskjellige plattformtjenester der ute. Tjenester som senker transaksjonskostnadene overfor kundene ved å redusere tiden det tar å lete etter produkter i informasjonssøkingen. En tjeneste jeg liker veldig godt og bruker nesten hele tiden er Prisjakt.

Hva er prisjakt?

Prisjakt er en plattformtjeneste eid av Prisjakt Sverige AB som sammenligner priser fra flere forskjellige kilder på nett. Den henter inn tilgjengelig informasjon om et produkt, hvem som selger det, prisene deres, anmeldelser og vurderinger, og setter de opp mot hverandre for å gi deg best mulighet til å vurdere produkter og se hvor du kan få det for den rimeligste prisen. I tillegg viser den også hvilke sider som tar betalt for frakt, slik at hele totalsummen vises med en gang. 

Prisjakt reduserer transaksjonskostnader

Prisjakt og alle dens funksjoner reduserer en del transaksjonskostnader for brukerne. Man sparer mye tid ved at man slipper å gå inn på hver eneste tilgjengelige nettbutikk og sammenligne prisene på den måten. I tillegg er det mulig for innloggede brukere å legge igjen kommentarer og vurderinger på produkter, samt anmeldelser av butikkene for å vise hvor god service de yter overfor deg som kunde. 

Man kan også sette på varsler for produkter slik at man slipper å følge med fra dag til dag på om prisene faller. Prisjakt gjør det for deg, og har man installert appen så sender den push varsler når det er endring i prisene. Man kan også gå inn og se på prishistorikken til produktet, hvor prisjakt følger med på prisene over tid slik at man kan se til hvilke tider det har vært billigst.

Siden har et utrolig stort sortiment, samt et omfattende filtreringssystem som finner de produktene som passer deg. Siden kan også sorteres inn i kategorier, hvor den vil presentere produktene som får flest klikk på siden legges først for å alltid vise det mest populære for deg.

Prisjakt lar deg også sammenligne flere produkter i samme kategori uten å forlate siden. Alt dette igjen gir tjenesten stor verdi for brukerne, da det skaper en nettverkseffekt hvor du har en plattform som gir deg all informasjonen du trenger for å vurdere et produkt uten å måtte gå inn på nettbutikkene. Brukerne vurderer produkter og butikker, prisjakt sammenligner priser og finner det billigste, og hele tjenesten virker for å alltid kunne gi deg mulighet til å ta et informert valg.