Mia Marie juni 10, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I forrige blogginnlegg kunne dere lese om de første stegene på vei mot vår nettside Rapunzelofnorway.no, og her kommer resten frem til lansering og litt egenevaluering. 

Betalingsløsning, stripe 

Vi hadde nå utformet nettbutikken, lagt til domene, og alt som manglet nå var å legge til betalingsmåte og til slutt, lansere. Sånn som ved design finnes det utallige måter og muligheter når det kommer til betalingsløsninger. Etter mye om og men endte vi opp med betalingsløsningen Stripe. 

Man kan lese flere anbefalinger om hva som er best betalingsløsning og hvorfor, og valget falt i all hovedsak på løsningen til Stripe. Med dette som utgangspunkt satt vi i gang, men skjønte fort at det lå litt utenfor vår kompetanse, noe som resulterte i at vi prøvde oss på PayPal istedenfor. Det gikk ganske greit for seg, og vi fikk det i gang, like fort som vi skjønte at PayPal ikke var like gunstig likevel. PayPal blir ikke i like stor grad brukt i Norge som det gjør i utlandet, og vi vet også med oss selv at vi heller ikke bruker det. Dette kunne igjen ført til tap av salg. Dermed gikk vi over til Stripe igjen, og nå var det bare å sette seg ned og få det til uansett hvor frustrerte vi kom til å bli. 

Istedenfor å kun ha PayPal som betalingsløsning, har vi nå flere betalingsmuligheter; Visa, Mastercard og Apple pay. Under ser dere bilde av hvordan vi kan redigere betalingsleverandører, hvor vi har deaktivert PayPal og aktivert Stripe.

Skjermbilde hentet fra vår shopify konto.

Lansering

Tiden var nå inne for lansering. Nettsiden var klar, betalingsløsning var lagt til og domene var oppe og nikket. Alt som gjenstår nå en test runde. Vi ble anbefalt, og skjønte vel også selv at vi er nødt til å kjøre en test runde før lansering. Testen gikk feilfritt for seg, vi fikk test kjøpe et produkt og alt var slik det skulle. Så da var det bare en ting som gjensto, og det var å lansere reapunzelofnorway.no. 

Alt i alt, vi er ekstremt fornøyd med både utseende og kvalitet på nettsiden vår. Et av våre mål var å lansere en brukervennlig og stilren nettside, noe vi virkelig føler vi har mestret. Nettsiden er både stilren og classy, uten for mye eller for lite av noe. Siden er veldig enkel, og noen mener nok man kunne lagt til noe ekstra funksjoner, men den ble akkurat slik vi ønsket, ikke noe dilldall, bare helt enkel og brukervennlig for alle. 

Refleksjon

I litt under 2 måneder har vi nå jobbet med denne nettbutikken og den siste deleksamen for dette semesteret. Vi kan vel innrømme såpass at vi så litt mørkt på denne deleksamen ved første øyekast, men det har vist seg å være en ekstremt spennende og lærerik eksamen. Vi har lært mye på kort tid, læringskurven har vært bratt for å si det sånn. Begge to er vi stolte av det vi har fått til, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med utseende på nettbutikken. Vi har opprettet egen Instagram bruker og egen Facebook side, ved navn Rapunzel of Norway. Vi har reklamert for familie og venner, vi har holdt en konkurranse med mange gode resultat. Vi har hatt photoshooter som vi har brukt god tid på, fordi vi ville ha egne og kvalitetssikre bilder, og sist men ikke minst, vi har fått ekstremt mange gode tilbakemeldinger!

Skjermbilde hentet fra vår nettbutikk, rapunzelofnorway.no

Dette har vært en morsom og lærerik reise som vi ikke ville vært foruten. 

/Henriette og Mia