Robert Sagaas February 6, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette har vært en spennende måned vi nå har vært gjennom i første modul med digital markedsføring. Jeg hadde store forventninger da jeg skulle ha første time etter nyttår i faget.

Jeg hadde på forhånd lest mye om faget, og fått et positivt inntrykk. Jeg hadde også lest at det bare var å brette opp armene og kaste seg ut i det. Bokstavelig talt, skjedde det i første time da foreleserne oppfordret oss til å lage en video av oss selv, og poste den i klassens gruppe på Facebook. Jeg kjente på følelsen av å være utilpass, men etter å ha tenkt et par dager valgte jeg å hoppe ut av komfortsonen og poste videoen i gruppen. Det angrer jeg ikke på da jeg måtte ut av komfortsonen flere ganger i løpet av denne modulen.

Det var svært uvant å høre at vi skulle lage en blogg. En faglig blogg der vi skulle skrive om temaer som hadde med denne modulen å gjøre. Det var en ubehagelig tanke at «hele verden» nå kunne se hva jeg postet på bloggen min. På den andre siden var det en unik mulighet til å tilegne seg mer kunnskap om temaene innenfor faget og dele dette med andre.

Bilde hentet fra Pexels.com

For min del var det også en fin måte å kunne ta opp skrivingen igjen siden jeg har bakgrunn som journalistikk-student. Heldigvis vokser man etter hvert med oppgaven og det ble naturlig å poste disse innleggene på både Facebook og LinkedIn. En unik mulighet til å knytte kontakter. Jeg forstår nå hvorfor foreleserne pushet oss til å ta denne sjansen. Forhåpentligvis fører dette til at jeg vil poste innlegg videre når vi får de samme utfordringene i modulene som følger.

 Dette kurset har vært intensivt og det har gått utrolig fort. Det har vært veldig mye informasjon på en gang og veldig mange temaer man har vært gjennom. Jeg er glad for å ha fått mye ny kunnskap under huden og har lært masse om ting jeg ikke visste så mye om fra før. For eksempel om 3D-printing man kan bygge hus og lage tenner med. Vi har lært om selvkjørende biler, kunstig intelligens som kan oppdage noen typer kreft, og ikke minst om droner som leverer pakker.

Det har også vært spennende å lære om Blockchain og hvordan det kan bli brukt i fremtiden. Filterbobler og ekkokammer var også veldig interessant siden det kan knyttes opp mot mine tidligere studier. Ikke minst har det vært interessant å lære om delingsplattformer og hvordan disse tjenestene fungerer. Jeg tror samfunnet vil bli påvirket av flere av temaene vi har vært innom. Flere deler av samfunnet vil bli automatisert. Innenfor helsevesenet vil vi for eksempel se kunstig intelligens i større grad. Det virker som om kunstig intelligens har uante grenser og at vi nå bare ser starten av dette.

Ikke minst er jeg glad for at jeg har vært i alle forelesningene selv om noen har vart i seks timer. Foreleser har vært flink til å holde interessen oppe med stort engasjement. Vi studenter har blitt engasjert gjennom spørsmål som er stilt underveis i undervisningen og ved at vi har hatt gruppediskusjoner. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Bilde hentet fra Pexels.com:

https://www.pexels.com/photo/person-holding-blue-ballpoint-pen-writing-in-notebook-210661/