arbenfera februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Da jeg valgte valgemnet digital markedsføring så skal jeg være helt ærlig og si at jeg var litt usikker på hva jeg gikk til, men valgte det ettersom det virket spennende ut i fra hva jeg hadde hørt fra tidligere studenter. Og nå kan jeg trygt si at jeg ikke angrer, eller har tatt feil valg. På den korte tiden har jeg lært så mye om dagens teknologi som jeg ikke hadde noen anelse om, selvom jeg ser på meg selv som godt kjent med pcer og mobiltelefoner.

Vi startet det hele med det interessante temaet kunstig intelligens. Hvor langt vi har kommet med dette, og hvor mye dette kan påvirke oss i fremtiden. Dette er både skummelt, men samtidig gøy å lære om ettersom det er så sykt mye kult som vi har i vente fremover. Men som på en annen side kan skape en usikkerhet ettersom roboter bare blir mer og mer vanlig.

En annen ting som var veldig interessant var filterbobler. Dette fikk meg til å se på ting fra et helt annet perspektiv ettersom vi stadig vekk blir utsatt for dette. Tenk at alt vi gjør på nett blir filtrer slik at du skal bli foreslått det som skal passe din personlighet basert på ting du ser på og liker på nett? Dette med hvordan algoritmer blir brukt, og hvordan vi blir “overvåket” på nett har jeg alltid vært nysgjerrig på hvordan egentlig fungerer, så dette er absolutt noe jeg er svært glad for at vi nå har lært.