Jonas Kongelf mars 21, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Å sette opp en nettbutikk med vår egen ide om hva vi skal selge har vært en morsom og utfordrende oppgave, og har gitt mye læring rundt det å faktisk sette opp sin egen nettbutikk, men også bydd på utfordringer.

Foreleseren vår Karl Philip Lund gikk gjennom ulike måter vi kunne velge å markedsføre butikken på, og for å finne ut hva vi skulle selge var det en nisje vi burde finne og sikte oss inn på fordi dette ville gi oss større sjanse for oppmerksomhet og mindre konkurranse fra andre bedrifter. På bakgrunn av dette endte gruppen min opp med å skulle selge treningsprogram til gravide damer. Navnet vi endte opp med ble «Mammakroppen» med slagordet «Treningsprogrammet som gjør deg sprek før, under og etter svangerskapet». Dette syntes vi var fengende, og noe som kunne skapt oppmerksomhet og interesse for målgruppen vi valgte ut.

Nå som vi hadde funnet navnet og slagordet som passet til, gikk vi i gang med selve opprettelsen av nettbutikken. Alt fra logo til alle de små nødvendige funksjonene og justeringene vi måtte gjøre inne i shopify for nettbutikken for å gjøre den funksjonell og brukervennlig. Det mest tidkrevende vi gjorde her var å oversette alt fra engelsk til norsk, som kanskje var det vi brukte lengst tid på å fikse.

Vi prøvde å komme i kontakt med noen influencere for å kunne gjort noe ut av treningsprogrammene, men ettersom vi ikke hadde noen hell med oss på den fronten fikk vi ikke laget noen treningsprogram vi kunne selge, og vi tok en beslutning om å ikke installere Stripe slik at det vi har på siden vår kan bli kjøpt ettersom at det skal en del detaljer til for å lage et såpass skreddersydd treningsprogram. Vi har derfor kun satt opp nettbutikken slik at den ser ordentlig ut, og hvor produktene ligger ute slik at det ser ut som man kan kjøpe det som man kunne gjort hadde vi installert Stripe.

Her to bilder av hvordan nettsiden ser ut på både pc og mobil første gang du kommer inn på siden. Da kommer det et pop-up vindu hvor du kan legge inn e-posten din og abonnere på nyhetsbrevet vårt. Det kommer også opp en pop-up chat hvor man kan henvende seg direkte til Facebook siden fra nettbutikken. Vi har også laget en Instagramkonto og en Facebookside som ville vært hovedsidene ved promotering og markedsføring av produktet vårt.

I lanseringsstrategien vår valgte vi å følge 10-20-30 prinsippet som Guy Kawasaki fant opp. Den handler om at det bør være 10 powerpoint sider, 20 minutter er det vi har på å fremføre vårt produkt og 30 står for hvilken størrelse på skriften vi bør ha. Ved å følge dette prinsippet tvang vi oss selv til å kun ta med det viktigste om produktet vårt og nettbutikken, og det fikk oss også til å virkelig tenke over hva vi absolutt måtte ha med av produktinformasjon og hvordan vi vil markedsføre dette. Som Kawasaki sier i videoen tvinger vi oss selv til å faktisk vite alt om produktet vårt og markedsføringsstrategien vår, ettersom det også blir begrenset med plass når vi bruker størrelse 30 på teksten. Igjen, veldig lærerikt.

Jeg vil avslutte med å si at det har vært en morsom og lærerik oppgave å skulle sette opp en nettbutikk, samt hvor mange forskjellige måter det finnes for å markedsføre seg selv på og hvordan vi kan velge å posisjonere oss i markedet.

1 thought on “Refleksjonsnotat

Comments are closed.